ŠKOLA STRANIH JEZIKA ŽIGER Kriteriji bazirani na praksi najboljih škola u Europi

Napisao/la: Sponzorirani članak -

- Iako je i prijašnjih godina, počevši od 2002., EAQUALS-ova provjera kvalitete škole pokazivala izvrsne rezultate,  ove godine oni su i više nego izvrsni - rekao je ravnatelj Marko Žiger, prof., dodajući da je to rezultat dugogodišnjeg rada, dobrog poznavanja struke te kontinuiranog rada uprave i nastavničkog tima.

Postali pojam kvalitete

Činjenica da je trenutni broj članica Eaquals-a oko 140, a Škola Žiger ističe se tako izuzetnim rezultatima daje razlog za zadovoljstvo. Eaquals je jedina europska organizacija koja se bavi dubokim i sveobuhvatnim istraživanjem, promicanjem i vrednovanjem kvalitete jezične poduke. Dakle, postići tako visok rezultat unutar organizacije koja je pojam za kvalitetu znači zapravo podići ljestvicu, što predstavlja dodatni motiv za  sustavno održavanje i daljnje podizanje postignute razine. Detaljni opis i rezultati sadrže elemente kao što su objektivna provjera kvalietete kod korisnika, partnera, nastavnika, provjera prostora, dokumentacije i, što je najvažnije, promatranje nastave. Posebno je važan odnos škole prema polaznicima i djelatnicima.

DSC 9185

Škola Žiger nositelj je i drugih akreditacija. Od 2009. realizira programe odobrene od MZOS, svoje poslovanje je uskladila s međunarodnom normom ISO 9001, a od 2015. nositelj je znaka Hrvatska kvaliteta koji dodjeljuje Hrvatska gospodarska komora za područje jezičnih usluga.

Škola Žiger je pouzdan i poželjan pružatelj jezičnih usluga, bilo da se radi o poduci stranih jezika, bilo o prijevodima, ili nekoj drugoj usluzi vezanoj na strane jezike. Ekspertiza kojom raspolažu djelatnici škole, profesionalnost u radu, entuzijazam i želja za novim znanjima odlike su Škole Žiger koje na posljednjoj provjeri kvalitete nisu prošle nezapaženo.

Vrijedne preporuke

- Mi posebno cijenimo priliku da nas s objektivnih pozicija svake četiri godine promotri tim provjeritelja iz međunarodnog okruženja. Njihove su preporuke od velike vrijednosti, i rado ih implementiramo, posebice kad se odnose na poboljšanja u nastavi, u organizaciji, uvođenje novih alata, novih tehnologija i tome slično. Ponekad su to samo neke sitnice, koje međutim mogu značajno doprinijeti kvaliteti nastave i zadovoljstvu polaznika - dodao je ravnatelj.

DSC 9173

Izleti, izložbe i tečajevi po Europi

Škola, uz samu nastavu, polaznicima nudi mnoštvo izvannastavnih aktivnosti pa se učenike potiče na kreativni rad i aktivnu upotrebu stranih jezika. Za njih se organiziraju razne tematske izložbe vezane uz pojedine jezike koji se u školi uče, ljetni tečajevi u Engleskoj, godišnji izleti, a polaznici također kontinuirano već 28 godina uređuju i časopis “Dijak.

- Jedna naša grupa polaznika španjolskog jezika  prošle je godine snimila 26-minutni film „Consuelo“ koji je bio prikazan na Trash film festivalu u Varaždinu, a ponosni smo i na našeg malog polaznika Viga Moslavca koji je u konkurenciji od 8500 natjecatelja u njegovoj kategoriji ove godine ušao u finale međunarodnog HIPPO natjecanja u Italiji te ostvario 5. najbolji rezultat finala - govori ravnatelj. „Prije nekoliko godina na istom natjecanju imali smo učenicu koja je osvojila 1. mjesto te kao nagradu dvotjedni tečaj engleskog jezika u Irskoj.

Visoka razina poduke stranim jezicima ostvaruje se u svim stranim jezicima, na svim stupnjevima i sa svim uzrastima. To se između ostalog, postiže putem timskog rada i međusobne suradnje nastavnika, pohađanjem internih i vanjskih edukacija, stalnim kontaktom s novinama i trendovima u poduci. U Školi Žiger vjeruju u svoj tim nastavnika, ulažu u njih jer oni su najvrijedniji potencijal koji škola ima.

Uveli novi elektronski sustav za upravljanje školom

Ono što je u EAQUALS-ovu izvješću posebno naglašeno i pohvaljeno odnosi se na prilagodbu škole promjenama na tržištu, osjetljivost prema zaposlenicima s kojima se u školi razvija prijateljska komunikacija, inovativnost u nastavi, ali i doprinos lokalnoj zajednici kroz projekte i sponzorstva, budući da škola sudjeluje u raznim manifestacijama i humanitarno se angažira. Pohvale je škola dobila i za modernizaciju nastave. Nedavno je u školu uveden inovativni elektronski sustav u „oblaku“ dizajniran za rad škola stranih jezika. Polaznici putem tog sustava imaju uvid u raspored, ocjene, redovitost pohađanja nastave, dijeljenje nastavnog materijala te financije, a nastavnicima služi u planiranju, vođenju evidencija, pristupu nastavnim materijalima, međusobnoj komunikaciji te komunikaciji s polaznicima.

DSC 9169 1

- To je naša društvena mreža preko koje puno lakše komuniciramo s polaznicima. Oni mogu preko chata razgovarati s nastavnicima, dogovarati se, a sljedeći je korak uvođenje aplikacije putem koje će polaznicima sve informacije stizati na mobitel - objašnjava ravnatelj, dodajući da su i sve učionice modernizirane interaktivnim pločama, tabletima, kompjutorima i projektorima, pametnim televizorima te naglašava da ih nastavnici aktivno koriste, jer se u školama često događa da oprema postoji, ali ju profesori ne koriste jer nisu osposobljeni niti motivirani.

- Mi ulažemo i u edukaciju nastavnika koji se znaju vješto služiti opremom i znaju kako doći do potrebnih informacija te ideja za što kreativniju i zanimljiviju nastavu - rekao je naš sugovornik.

Superintenzivni ljetni programi i Ljetna brbljaonica za osnovnoškolce

Škola Žiger nikad ne miruje, pa tako ni ljeti, slijedeći tako mogućnosti i potrebe tržišta. Za sve koji žele brz napredak tu su Superintenzivni ljetni programi za odrasle u trajanju od 14 dana, po pet sati dnevno, od 26. lipnja do 13. srpnja i od 20. kolovoza do 6. rujna, a kako bi djeca imala kvalitetno ispunjeno slobodno vrijeme tijekom ljeta, a roditelji dobili vremena za svoje obaveze ili posao, od 26. lipnja do 5. srpnja organizirat će Ljetnu brbljaonicu engleskog, njemačkog, talijanskog i španjolskog jezika za djecu sa ili bez prethodnog znanja, koja će se održavati u prijepodnevnim satima.

Jedina ovlaštena škola stranih jezika za izdavanje EAQUALS-ovih svjedodžbi

Uz to što škola pruža ugodnu okolinu uz klimatiziran prostor posebno je pohvaljen kreativan rad i učinkovite metode profesora s mlađim uzrastima te konstantna upotreba stranog jezika u nastavi.

DSC 9153

- Već kod prvog susreta s polaznikom upotreba hrvatskog jezika svodi se na minimalnu mjeru. Stoga se trudimo na jednostavan, brz i efikasan način realizirati učinkovitu komunikaciju na stranom jeziku - objašnjava ravnatelj. Budući da Škola ima razrađen sustav kontinuiranog praćenja i vrednovanja znanja polaznika kao i završnih ispita, po završetku stupnja izdaju se državne svjedodžbe koje se mogu upisivati u elektronske radne knjižice. Od 2011. godine, kao jedina u Hrvatskoj, Škola Žiger nosi dodatnu akreditaciju za izdavanje međunarodnih EAQUALS svjedodžbi.

- To je prednost koju mogu koristiti svi naši polaznici i koju ne moraju posebno plaćati nego jednostavno završite program i uz svjedodžbu s pravom javnosti dobit ćete i EAQUALS-ovu – navodi ravnatelj.

Gimnazija Žiger

Ne treba zaboraviti da je tu i Gimnazija Žiger  otvorena za upis učenika zainteresiranih za kvalitetno srednješkolsko obrazovanje po jedinstvenom, europski orijentiranom programu, u malim odjeljenjima, s naglaskom na stranim jezicima, kreativnosti i komunikaciji.

DSC 9158

Detaljnije informacije o obje škole možete naći na www.skola-ziger.hr, pozivom na 042/330-385 ili osobnim dolaskom gdje će Vas dočekati srdačno osoblje Škole.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.