Mura Drava gravelride: C2C, Coast to Coast, od obale do obale…..

Sponzorirani članak | 7.5.2021. u 16:24h | Objavljeno u Sponzorirano

Što je Gravel, što nam pruža i odakle naziv C2C Gravel opisao nam je glavni organizator Nenad Ciglar. Gravel je prije svega životni stil, bicikliranje koje kombinira vožnju po podlogama kao što su asfalt, makadam, zemlja, singletrack staze i sporedne ceste. Nema mjerenja vremena, nema modnih dodataka. Površina staza može varirati od tvrdo nabijene zemlje do kamenja veličine teniske loptice. Udaljenost obično mjeri između 50 i 150 kilometara, ali može biti i veća.U Međimurju smo, na krajnjem sjeveru geografske karte Hrvatske. Na otoku između rijeka Mure i Drave i to je mjesto gdje Gravel spaja dvije obale navedenih rijeka. Stoga je jasno  zašto je naziv C2C, Cost to costGravel. Ova manifestacije nastala je isključivo iz moje ambicije i velike želje da napravim nešto u svom aranžmanu, a da bude na korist svim zaljubljenicima na dva kotača a isto tako i onima koji će to nakon ove vožnje to i postati.

Gravel ciklo maraton proteže se kroz vikend 15. / 16.05., subotu i nedjelju, a start i cilj su u Malom Mihaljevcu kod domaćina PG Geler, 10 km udaljenosti od Čakovca.

Glavni događaj, gravel maraton, odvija se u subotu 15.05.2021. U 8 sati starta duža ruta od 142 km koja dodiruje 2x Muru i Dravu.U 10 sati starta kraća ruta 91 km koja jednom dodiruje Muru i Dravu.

Duža ruta ima jednaku trasu kao i kraća ali uz dodatak od 50 km. Gotovo je u potpunosti ravničarska sa udjelom makadama od preko 60 %, što na dužoj trasi donosi 90 km van asfaltnih puteva i staza. Prolazi se od Malog Mihaljevca preko Selnice, M.Središća, Vratišinca, Čakovca, Totovca, Orehovice, Preloga, Goričana, Donjeg Vidovca, Oporovca, D. Kraljevca i Belice, nazad do cilja u Malom Mihaljevcu.

Dok će učesnici gravel maratona okretati pedale po prašnjavim makadamima, u 11h će se odvijati „Gravelkids“ biciklijada za djecu školskog uzrasta.

Zajednički ulazak u cilj učesnika obiju ruta očekuje se već od 14 sati, pa sve do 17:30 kad počinje nagradni kviz natječaj čiji najtočniji odgovor donosi vrijedan gravel bicikl kao glavnu nagradu.

U nedjelju 16.05. u 10 sati starta „Gravelgourmet“, posebno organizirana tura dužine do 50 km po Gornjem Međimurju koju vodi ciklo vodič Nikola Medved. Na samoj turi složena je degustacija na Mađerkinom bregu gdje će svi ciklo hedonisti uživati u vinskim kapljicama vinarije Štampar i po povratku na cilj ručkom na PG Geler.

Direktor turističke zajednice Međimurske Županije, Rudi Grula, istaknuo je da je ovaj događaj  samo potvrda što Međimurje nudi biciklistima, a gravel je nešto na što smo svakako spremni. Zdravlje je na prvom mjestu, a pogotovo u ovo neizvjesno vrijeme pandemije. Stoga je pohvalno da je Općina Sveti Juraj na Bregu prepoznala ovu ciklo manifestaciju C2C Gravel i istu podržala u svim oblicima, a na podršku se može očekivati i sa strane Turističke zajednice Međimurske Županije.

Destinacijska turistička agencija TrueColorsdala je podršku u rezervacijama i bookingu. Vlasnica agencije Jelena Berečićistaknula je da je za sada 40 prijavljenih iz Hrvatske i Slovenije pa slobodno možemo reći da je ovo internacionalni ciklo događaj. Kako se sama manifestacija datumski približava svaki dan nam stiže sve više upita. Uz individualne upite javila se i jedna turistička agencija iz Rijeke Promotivtraveloutdoor, te su samim time dobro došla prijateljska ruka u daljnjoj suradnji. Stoga svi koji žele uložiti barem jedan dan u svoj mentalni odmor i fizičku aktivnost svakako će postići svoj cilj na C2C Gravelu, a prijave su moguće kroz web stranicu Boje Međimurja www.boje-medimurja.com.

04cf12-medimurje-2.jpg

11cf17-medimurje-166.jpg

11cf17-medimurje-184.jpg

20210329_172302.jpg

20210329_173702.jpg