Lumini na Špancirfestu slavi varaždinske velikane

Sponzorirani članak | 21.8.2017. u 08:26h | Objavljeno u Sponzorirano

Trgovački centar Lumini tradicionalno podupire Špancirfest, najveći ulični festival u Hrvatskoj. U sklopu ovogodišnje suradnje centra s Turističkom zajednicom grada Varaždina, organizatorom Špancirfesta, na varaždinskom su Trgu slobode postavljene instalacije koje povezuju povijest i sadašnjost slavnoga baroknog grada.

- Svojom smo se nazočnošću u središtu grada htjeli odmaknuti od klasičnog oglašavanja. Zato smo osmislili atraktivne instalacije. Minimalističke crne kocke predstavljaju postolja za kipove varaždinskih velikana, a istaknuti natpisi tretiraju ih poput suvremenika. Već smo prvi dan vidjeli da posjetitelji Špancirfesta s velikim zanimanjem proučavaju instalacije - kazala je Jelena Kontrec iz centra Lumini.

Među velikanima čija su postolja našla svoje mjesto u srcu voljenog grada su Miljenko Stančić, Ivan Padovec, Vatroslav Jagić i Ivan Kukuljević Sakcinski. Iščitavajući natpise o njima gosti Špancirfesta mogu doznati koliko su slavni Varaždinci utjecali na hrvatsku umjetnost, kulturu, znanost te društvo. Riječ je o ljudima koji su bili ispred svojeg vremena, pa i dan danas mnogima mogu služiti kao nadahnuće.

Označeno u