I-VENT Donosimo iskustva ljudi koji su se zauvijek rješili vlage i plijesni u svome domu

VVM | 11.6.2024. u 11:00h | Objavljeno u Sponzorirano

Donosimo vodič za poboljšanu kvalitetu zraka u zatvorenom prostoru - što su decentralizirani ventilacijski sustavi.

U današnjem svijetu ključno je osigurati zdravo i ugodno okruženje unutar doma ili poslovnog prostora s osiguranim protokom zraka koji omogućuje svježi zrak bez alergena, nečistoća, kondenzata i posljedično plijesni. Tu na scenu stupaju decentralizirani sustavi ventilacije. U ovom vodiču provest ćemo vas kroz osnove decentralizirane ventilacije i kako ona može značajno poboljšati kvalitetu unutarnjeg zraka u vašem domu ili na radnome mjestu.

Što je decentralizirani sustav

Decentralizirani sustavi ventilacije, također poznat i kao “ventilacija soba po soba”, pružaju ciljana rješenja ventilacije za pojedinačne prostore. Za razliku od tradicionalnih centraliziranih sustava, koji se oslanjaju na jednu jedinicu za klimatizaciju cijele zgrade, decentralizirani sustavi rade od sobe do sobe. Svaka soba ima svoju ventilacijsku jedinicu koja izravno dovodi svježi zrak i odvodi ustajali zrak, osiguravajući optimalnu kvalitetu zraka u cijelom prostoru.

lunoszgrada.jpg

Ključne prednosti sustava

- Personalizirana udobnost: s decentraliziranim sustavima ukućani imaju kontrolu nad protokom zraka, temperaturom i brzinom ventilacije u svakoj sobi. Ova prilagodba omogućuje individualne preferencije udobnosti, osiguravajući zadovoljenje svačijih potreba.

- Poboljšana kvaliteta zraka u zatvorenom prostoru: Decentralizirani sustavi aktivno uklanjaju zagađivače, alergene i višak vlage iz svake prostorije. Ovaj ciljani pristup sprječava širenje zagađivača i pomaže u održavanju zdravijeg unutarnjeg okoliša.

- Energetska učinkovitost: Neovisnim provjetravanjem svake prostorije decentralizirani sustavi eliminiraju potrebu za klimatizacijom prostora u kojem se ne boravi. Ovaj učinkovit pristup dovodi do značajnih ušteda energije, što rezultira nižim računima za komunalije i smanjenim utjecajem na okoliš.

- Smanjenje buke: Decentralizirane ventilacijske jedinice dizajnirane su za tihi rad, stvarajući mirno i neometano unutarnje okruženje. Recite zbogom stalnom zujanju centraliziranog sustava i uživajte u prostoru bez buke.

pexels-curtis-adams-3288104.jpg

Maja Curavić, vlasnica restorana “Table for two”, Brodarica

- Problem s vlagom bio je prisutan u donjem dijelu kuće najviše u kupaonskim prostorima. Kad smo vidjeli pojavu gljivica na zidu u kupaoni, znali smo da moramo hitno naći rješenje kako bi spriječili širenje. Sve smo probali, kratkoročna rješenja kao što je premaz tog dijela zida posebnim sredstvima, češće provjetravanje prostorije i sl., ali svaki put bi se gljivice vratile te se ni jedno od tih rješenja nije pokazalo kao učinkovito.

Znali smo da nam treba neko trajno rješenje te smo krenuli pretraživati informacije na internetu. Tijekom preraživanja naišli smo i na i-Vent rješenja. Tim stručnjaka i-Venta došao je pogledati kuću. Brzo smo pronašli zajednički jezik i dogovorili kako će se ugradnja odvijati.

Ugradnja ventilacijskih sustava pokazala se kao pun pogodak. Dokazala se obećana energetska učinkovitost, razina vlage i CO2 se konstantno održava na optimalnoj razini zahvaljujući ugrađenim automatskim sustavima za kontrolu vlage i kvalitete. A najvažnije od svega, od ugradnje nemamo problema s vlagom ni u jednom obliku te smo napokon riješili problem gljivica u kupaoni.

lunos_zdravlje2.jpg

Krešo iz Zagreba

- Moja obitelj i ja uselili smo u kuću iz 2003. godine te je kuća već bila energetski učinkovita sa ugrađenim visokokvalitetnim prozorima. Dodatno smo tijekom renovacije izolirali neke dijelove kuće hidroizolacijom prilikom dogradnje terase. Nakon toga, u vrlo kratkom roku, počeli su problemi. Mnogobrojna obitelj i svakodnevne aktivnosti poput pranja suđa, kuhanja, tuširanja pranja i sušenja veša rezultirale su pojavom kondenzata odnosno vlage, a posljedično i plijesni i gljivica u nekim dijelovima kuće. Prozori i cjelokupna izolacija onemogućili su protok zraka i kuća jednostavno nije "disala".

Saznao sam da postoji ventilacijski sustav koji radi na osnovi rekuperacije zraka, krenuo sam detaljno istraživati i tako došao do i-Vent ventilacijskog sustava. Istraživanjem sam uvidio da se radi o njemačkoj kvaliteti i višegodišnjem iskustvu na tržištima Hrvatske i Slovenije te sam ispunio obrazac na web stranici i u kratkom roku dobio poziv od i-Vent tima - ispričao je Krešo, čija obitelj napokon može uživati u svojem domu bez vlage i plijesni. Situacija u njegovoj kući, nakon ugradnje, je potpuno neusporediva s onom prije postavljanja i-Vent ventilacijskog sustava.

- Kao noć i dan. Razlika je ogromna, teško je opisati, mora se doživjeti. Kuća sada ima svjež zrak od jutra do večeri. Rad ventilacijskog sustava i-Vent osjeti se ujutro kada se probudite u spavaćoj sobi okruženi svježim zrakom. Tako je i tijekom dana, zrak u domu je stalno svjež, nikad nema problema s vlagom. Sustav se sam brine o tome 24-satnom ventilacijom. Zahvaljujući njemu nije više potrebno prozračivanje i nema više gubitka topline niti peludi izvana. Preporučam svima koji se susreću sa sličnim problemima!

Za više informacija posjetite web stranicu www.i-vent.com/hr ili nazovite 01/2132-400 tijekom radnog vremena.