ŽO HDZ-a o EU izborima: Izvjestan ulazak predstavnika sjevera Hrvatske u Europski parlament

J.Š./Varaždinske vijesti | 16.4.2019. u 12:01h | Objavljeno u Aktualno

U prostorijama Hrvatske demokratske zajednice u Varaždinu u ponedjeljak, 15. travnja, održana je sjednica Županijskog odbora kojoj su prisustvovali i kandidati stranke na predstojećim izborima za Europski parlament, Sunčana Glavak i Stjepan Adanić. U kratkim crtama predstavili su stranački program „Hrvatska za generacije“.

On u pet točaka obuhvaća uspješnu europsku Hrvatsku s temama poput podizanja životnog standarda i uvođenja eura, Europu rasta i poduzetništva s podrškom hrvatskom gospodarstvu, demokršćanski solidarnu Europu s europskim fondovima kao pokretačem razvoja, Europu nove generacije s naglaskom na mlade te sigurnu i globalno snažnu Europu s pitanjima poput sigurnosti i migracija.

Također, naglašeno je da je s pozicije sjevera RH važno i dalje zalaganje za povlačenje sredstava iz EU fondova, kako bi omogućili snažnije gospodarstvo, otvaranje novih radnih mjesta i povećanje plaća.
Na sastanku su bili gradonačelnici, kojih je u Varaždinskoj županiji najviše iz HDZ-a, te se podsjetilo na sve što je učinjeno u svakoj i najmanjoj sredini zahvaljujući sredstvima europskih i državnih fondova. To je jasan doprinos Hrvatskoj od punopravnog članstva u Europskoj uniji, naglašeno je na sastanku. Mnoge općine i gradovi ne bi mogli izgraditi vrtiće, obnoviti komunalnu infrastrukturu, vatrogasne domove, širiti gospodarske zone bez sredstava iz EU fondova.

U raspravi je posebno izraženo zadovoljstvo što se na trećim izborima za Europski parlament prvi puta među kandidatima nalaze i dvoje sa sjevera Hrvatske te da je jedino s liste HDZ-a izvjestan ulazak predstavnika sjevera u Europski parlament. Naime redoslijed na listi je sljedeći: 1. Karlo Ressler, 2. Dubravka Šuica, 3. dr. sc. Tomislav Sokol, 4. Željana Zovko, 5. Sunčana Glavak, 6. Marijana Balić, 7. Goran Pauk, 8. Nikolina Brnjac, 9. Stjepan Ribić, 10. Domagoj Maroević, 11. Danijel Marušić, 12. Stjepan Adanić. Prema svim provedenim anketama HDZ-ova lista dobiva najviše, tj. sigurnih pet mandata.

Predsjednik Županijske organizacije i saborski zastupnik Anđelko Stričak podsjetio je da su i dosadašnji HDZ-ovi eurozastupnici bili najviše na terenu, često dolazili u županiju, organizirali niz tribina te posjeta naših škola i udruga Europskom parlamentu u Bruxellesu, a između ostalog i jedini imali svoj ured u Varaždinu. Osim o izborima za Europski parlament, raspravljalo se i o izborima za vijeća mjesnih odbora u Varaždinu i Lepoglavi, stranačkom radu, predstojećim aktivnostima, i sl.

Označeno u