Ženska inicijativa HNS-a Varaždin obilježila Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

V.V. | 22.11.2016. u 20:03h | Objavljeno u Aktualno

Ženska inicijativa HNS-a Varaždin protekle je nedjelje organizirala druženje sa štićenicama Doma za žrtve obiteljskog nasilja „Utočište Sv. Nikola“ i njihovom djecom. Tom prigodom članice Ženske inicijative HNS-a željele su obilježiti nadolazeći Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama i istaknuti važnost tog dana koji se obilježava 25. studenog.

- Cilj nam je ženama iz Utočišta i njihovoj djeci kroz druženje pružiti podršku i uljepšati nedjeljno poslijepodne izvan sigurne kuće. Skromne, toplog srca i s osmijehom na licu sve se slažu kako im je dolazak u Utočište pružio mir, sigurnost i nadu u bolju budućnost. Ovim putem apeliramo na sve mjerodavne institucije da budu dosljedne u primjeni i provedbi zakona i mjera kojima bi se spriječilo nasilje nad ženama, ali i nad njihovom djecom. – istaknula je predsjednica Ženske inicijative HNS-a Varaždin Andreja Blazinarić.

Na kraju druženja, članice Ženske inicijative HNS-a darivale su štićenice prigodnim poklonima koje su izradile na vlastitoj kreativnoj radionici. Štićenice Doma pak nisu krile zahvalnost dok su članice Ženske inicijative HNS-a obećale podršku i pomoć i ubuduće.