VINICA Miroslav Kelemenić (HDZ) u utrci za načelnika: nova snaga za bolju Vinicu! Foto: Ilustracija

VINICA Miroslav Kelemenić (HDZ) u utrci za načelnika: nova snaga za bolju Vinicu!

Sponzorirani članak | 12.5.2021. u 19:33h | Objavljeno u Aktualno

- Nakon prerano preminulog Marijana Kostanjevca teško je naći tako osebujnu osobu koja će voditi Općinu Vinica, ali smatram da sam pravi kandidat jer sam se dokazao radom i uključen sam u sve sfere društvenog i političkog života u Vinici - istaknuo je Miroslav Kelemenić, HDZ-ov kandidat za načelnika Vinice koji najavljuje kako će kao načelnik Općine Vinica nastaviti sve projekte koji su započeti u toj općini.

- Od započetih projekata pred nama je dovršetak Aglomeracije u vrijednosti većoj od 40 milijuna kuna, ali i završetak izgradnje Vatrogasnog centra u Vinici, projekt vrijedan čak 2,3 milijuna kuna. U narednom razdoblju očekuje nas i završetak radova na zgradi Općine Vinica, kao i skori završetak energetske obnove Vatrogasnog doma u Gornjem Ladanju, te nastavak uređenja nerazvrstanih cesta - rekao je Kelemenić. 

KM_rezano.jpg

Uz sve započete projekte, HDZ-ov kandidat za načelnika Općine Vinica najavljuje nove, a jedan od najvećih je revitalizacija Arboretuma, rekonstrukcija dvorca te izgradnja Centra kompetentnosti za poljoprivredu, projekti vrijedni preko 100 milijuna kuna. Veliki dio njegovog programa odnosi se na razvoj turizma.

- Revitalizirat ćemo motel Opeka u turističke svrhe, a u planu je i izrada replike prvog automobila u Hrvatskoj i omogućavanje turističke vožnje Arboretumom i Vinicom. Također, oformit ćemo ured Turističke zajednice u Vinici i izraditi web stranicu sa svim turističkim destinacijama i popisom domaćih OPG-ova - najavljuje Kelemenić.

Za mještane Općine Vinica uredit će sportsko-rekreativne sadržaji, pa uz izgradnju šetnice oko ribnjaka uredit će se dječja igrališta i postaviti sprave za vježbanje i rekreiranje na otvorenom. - U planu je izgradnja nove sportske dvorane i sportskog centra s novim terenima za odbojku i tenis. Obilježit ćemo biciklističke i planinarske staze i pokrenuti manifestaciju Vinički sajam - ističe Kelemenić i najavljuje novu namjenu kurije Patačić u kojoj će se urediti velika knjižnica i Poduzetnički inkubator. 

baner_1.jpg

Kao načelnik Općine Vinica Kelemenić najavljuje poticanje poljoprivrednika, ali i gospodarstvenika.

- Uvest ćemo poticaje i porezne olakšice za otvaranje novih gospodarskih subjekata, a u Općini Vinica planiramo otvoriti i veliki trgovačko-poslovni centar. Izgradit ćemo autobusnu stanicu u Donjem Vratnu te reciklažno dvorište te sanirati divlja odlagališta. Poboljšat ćemo uslugu na groblju, a u planu je i osnivanje nove, vlastite komunalne tvrtke - istaknuo je. Jedan od važnih dijelova njegovog programa je realizacija projekata uz pomoć EU fondova. - Surađivat ćemo s agencijama koje se bave EU projektima, organizirati seminare i edukacije za mještane kako bi lakše iskoristili novce iz EU fondova. Treba iskoristiti priliku i izvući što više EU sredstava iz nove omotnice za razdoblje 2021. - 2027. - rekao je Kelemenić koji ističe da će uvesti brzi, širokopojasni internet do svake kuće, izraditi mrežu e-punionica automobila te postaviti pametne klupe, a u planu je i digitalizacija Općine.

- Uz sve te projekte želim izgraditi dobar odnos smještanima Općine Vinica, udrugama i pojedincima te tako stvarati nove projekte kako bi poboljšali uvjete života svim generacijama - rekao je Kelemenić i pozvao sve mještane da izađu na lokalne izbore i njemu daju povjerenje iduće četiri godine.

- Pozivam vas da izaberete listu HDZ-a jer samo stabilna većina u Općinskom vijeću garantira načelniku i vijećnicima nesmetano provođenje projekata. Uz podršku premijera i saborskog zastupnika te budućeg župana, Vinicu ćemo učiniti boljom i ljepšom - poručio je Kelemenić.

Tamburaš i vatrogasac

Tamburaš i vatrogasac Miroslav Kelemenić već je tri desetljeća uključen u vatrogastvo na području općine, gdje volonterski obavlja rukovodeće poslove u vatrogasnim organizacijama od DVD Vinice, preko VZO Vinica, pa do VZVŽ. Dopisnik je Vatrogasnog vjesnika, a 2019. objavio je monografiju “130 godina vatrogastva u Vinici”, za koju je utrošio 10-ak godina istraživačkog rada, a koju je napisao - besplatno.

_ESC6422.jpg

Posljednje četiri godine uključen je u društveni i politički rad Općine Vinica. Osim što je općinski vijećnik, zamjenik je predsjednika Općinksog vijeća i načelnik Stožera civilne zaštite Općine Vinica. - Sve te dužnosti obavljam volonterski jer sam se vijećničke naknade odrekao u korist obnove Zagrebačke katedrale nakon potresa. Naravno da me svi znaju i kao člana Tamburaške družine “Krijesnice”, koja neprekidno djeluje već 27 godina. Rezultat tog rada je CD koji smo izdali u povodu 25 godina Tamburaške družine “Krijesnice” te nominacija za Porin - rekao je Kelemenić.

Miroslav Kelemenić je u vatrogastvo uključen više od tri desetljeća gdje volontersi obavlja rukovodeće poslove u vatrogasnim organizacijama od DVD Vinice, preko VZO Vinica, pa do VZVŽ. Dopisnik sam Vatrogasnog Vjesnika, a 2019. objavio sam monografiju 130 godina vatrogastva u Vinici, za koju sam utrošio desetak godina istraživačkog rada, a koju sam za svoj DVD napisao potpuno besplatno. Posljednje četiri godine upućen sam i u sve sfere rada Općine Vinica jer sam trenutno općinski vijećnik, zamjenik predsjednika Općinskog Vijeća i načelnik stožera CZ općine Vinica. Ove funkcije također obavljam besplatno jer sam se vijećničke naknade odrekao u korist obnove Zagrebačke katedrale nakon potresa. Naravno da me svi znaju i kao člana Tamburaške družine Krijesnice, koja neprekidno djeluje već 27 godina. Gdje sam prošao puno lijepih druženja, organiziranja raznih koncerata, a plod uspjeha je i CD 25 godina Tamburaške družine Krijesnice, te nominacija za najprestižniju Hrvatsku glazbenu nagradu Porin.

Označeno u