"Vijećnici koji su glasali protiv prijedloga do daljnjega su odgodili rješavanje problema bala" Foto: Krešimir Đurić

"Vijećnici koji su glasali protiv prijedloga do daljnjega su odgodili rješavanje problema bala"

M.P./Varaždinske vijesti | 16.9.2016. u 13:04h | Objavljeno u Aktualno

Nakon jučerašnje sjednice varaždinskog Gradskog vijeća na kojoj vijećnici nisu prihvatili rebalans s kreditnim zaduženjem od 70 milijuna kuna, priopćenjem se oglasio gradonačelnik Goran Habuš.

- Nisam iznenađen, ali sam iskreno razočaran ponašanjem nekih vijećnika koji nisu prihvatili rebalans gradskog proračuna čime su svjesno, zbog uskih političkih interesa, spriječili zakonito i najjeftinije rješavanje višegodišnjeg problema nagomilanog baliranog otpada u Brezju. Umjesto toga, dio gradskih vijećnika ponovo je počeo zagovarati stara rješenja zbog kojih su pokrenute optužnice, a gradu prijeti milijunska sudska tužba i – ostanak bala.

Iako su vijećnici odbacili prijedlog da grad krene u financiranje rješavanja bala zaduživanjem po najpovoljnijim uvjetima te nastavi tražiti sufinanciranje od strane države, ostavili su mogućnost da o tome odluče građani na referendumu. Načelno, kao i uvijek do sada, podržat ću svaku metodu koja uvažava mišljenje građana pa i referendum ako treba. No, pritom sigurno neću dozvoliti da se u ime uskih političkih interesa i probitaka manipulira činjenicama, a time i stavovima građana.

Dvanaest vijećnika koji su glasali protiv mojeg prijedloga su do daljnjega odgodili rješavanje tog velikog problem, a time su zapravo sa sebe skinuli odgovornost ne nudeći nikakvo novo rješenje. Ja na to kao odgovoran gradonačelnik nemam pravo pa se neću pokolebati i odustati u traženju načina i rješenja u interesu građana. Nastavljam svoj rad još većim intenzitetom u traženju prihvatljivog rješenja koje će prihvatiti većina u vijeću ili građani na referendumu.

U interesu građana nastavljam rad pa se nadam da će vijećnici u nastavku sjednice prihvatiti izmijenjeni rebalans proračuna koji će nam omogućiti realizaciju niza projekata koje smo pokrenuli na područjima obrazovanja, komunalne infrastrukture, kulture i drugim važnim područjima za dizanje kvalitetnog standarda života svih građana Varaždina - navodi se u priopćenju gradonačelnika.