Unutarstranački izbori u HDZ-u: Stričak predao kandidaturu za još jedan mandat Foto: Krešimir Đurić

Unutarstranački izbori u HDZ-u: Stričak predao kandidaturu za još jedan mandat

Varaždinske vijesti | 6.11.2020. u 12:01h | Objavljeno u Aktualno

U sklopu unutarstranačkih izbora u HDZ-u, predsjednik županijske organizacije HDZ-a Anđelko Stričak danas je predao svoju kandidaturu.

- Kao što vam je poznato, stranačka tijela Predsjedništvo i Nacionalno vijeće donijeli su odluke da se nastavi s procesom unutarstranačkih izbora. U izbornom procesu sudjeluje cjelokupno članstvo, odnosno birati i biti birani mogu biti svi koji su se danom nastavka izbora nalazili u evidenciji članstva. Tko se sve planira kandidirati i za koju dužnost, saznat ćemo danas - napomenuo je Stričak.

- U ovom aktualnom mandatu zagovarali smo timski pristup vođenju stranke, nastojali smo dati na važnosti svakoj općinskoj i gradskoj organizaciji, obilazili teren, slušali, čuli i nastojali riješiti probleme naših sugrađana i iza nas su rezultati. Tim smjerom planiramo nastaviti stoga pozivam članstvo da izađe na izbore i podrže tim s kojim izlazim na unutarstranačke izbore i to za potpredsjednike Josipa Križanića, Nadicu Dreven Budinski, Željka Dvekara i Damira Poljaka, a potom i Županijski odbor HDZ-a Varaždinske županije - dodao je Stričak.

Stričak je istaknuo da rast potpore birača pokazuju i rezultati izbora posljednjih nekoliko godina.

- Za Županijsku skupstinu 2009. osvajamo sedam, 2013. deset, a 2017. trinaest vijećničkih mandata. Na parlamentarnim izborima 2011. HDZ je imao 15,16% potpore, 2015. 24,22%, 2016. 25,31%, a 2020. godine 30,42% - naglasio je Stričak.

Iz HDZ-a su poslali i kratke životopise ovih kandidata:

Dr.sc. Josip Križanić - član nacionalnog predsjedništva HDZ-a, aktualni predsjednik Općinskog vijeća Općine Jalžabet, a prije toga njezin načelnik. Pod njegovim vodstvom Jalžabet doista strelovito napreduje. U protekla dva saziva Hrvatskog sabora i saborski zastupnik. Uz to je i privatni poduzetnik, najveći dioničar Veterinarske stanice d.d. Varaždin.

Nadica Dreven Budinski - dugogodišnja predsjednica Županijske zajednice “Katarina Zrinski”, predsjednica Kluba vijećnika u Županijskoj skupštini Varaždinske županije. Jedina je predsjednica nekog od nogometnih klubova i to “Bednje - Beletinec” koji vodi iznimno uspješno.

Damir Poljak - magistar socijalne gerontologije i doktorant, načelnik općine Bednja, zamjenik ravnatelja OB Varaždin, te viši predavač na Sveučilištu Sjever, sudionik Domovinskog rata, potpredsjednik Hrvatske udruge socijalnih gerontologa, član Crvenog križa i jedan od osnivača Kavalira, urednik u Sestrinskom edukacijskom časopisu...

Dvekar Željko - aktualni predsjednik Povjerenstva GO HDZ-a Varaždinske Toplice, vijećnik u Županijskoj skupštini Varaždinske županije, umirovljeni brigadni general. Sudionik Domovinskog rata i to kroz gardijske brigade 3.gbr Kune i 7.gbr Pume, višestruko odlikovan od strane predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Anđelko Stričak - aktualni predsjednik Županijskog HDZ-a i saborski zastupnik. Podpredsjednik saborskog Odbora za obranu te član Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. Također je i član Međuresornog povjerenstva za nabavu višenamjenskog borbenog aviona najbitnije vojne nabave od završetka Domovinskog rata. Prije mandata saborskog zastupnika obnašao je dužnost potpredsjednika Županijske skupštine, člana Poglavarstva Varaždinske županije, te u više mandata dužnost općinskog načelnika Općine Visoko. Domovinski rat je prošao kroz policijske redove najprije temeljnu, a potom specijalnu policiju “Rode”.

hdz_unutarstranacki_izbori_stricak_02.JPG

hdz_unutarstranacki_izbori_stricak_03.JPG

hdz_unutarstranacki_izbori_stricak_04.JPG

hdz_unutarstranacki_izbori_stricak_05.JPG

hdz_unutarstranacki_izbori_stricak_06.JPG

hdz_unutarstranacki_izbori_stricak_07.JPG

hdz_unutarstranacki_izbori_stricak_08.JPG

hdz_unutarstranacki_izbori_stricak_09.JPG

hdz_unutarstranacki_izbori_stricak_10.JPG

hdz_unutarstranacki_izbori_stricak_11.JPG

hdz_unutarstranacki_izbori_stricak_01.JPG