„Umjesto da taj posao uključi i Čačića, koji bi ga napravio brže, kvalitetnije i transparentnije..“

vv / 24sata | 20.1.2021. u 15:31h | Objavljeno u Aktualno

Ugodno sam iznenađen komentarom i drago mi je pročitati da su moj dosadašnji rad te realizirani projekti prepoznati i cijenjeni, napisao je Radimir Čačić, varaždinski župan i bivši ministar graditeljstva, u kratkom osvrtu na komentar „Obnovu nakon potresa trebaju voditi stručni, ne stranački ljudi“, koji donose 24 sata.

Boris Rašeta, autor komentara, pita nisu li Čačić i Damir Vanđelić u kombinaciji dobitna kombinacija za obnovu Banovine, budući da imaju rezultate rada, i to još bez mrlji. U prilog tome navodi vođenje izgradnje autocesta nakon 2000. godine, koji je po autoru „jedan od rijetkih političkih projekata u Hrvatskoj koji je imao glavu i rep, troškovnik i hodogram. Kilometar je stajao četiri milijuna eura. Primjedbe do danas nismo čuli“.

-Nakon Račana došao je Sanader. Cijena kilometra skače trostruko, tuneli se farbaju po dva puta itd. Slično je i u metropoli koju vodi Bandić. Poslijeratna obnova kuća, u režiji HDZ-a, bila je posao od 17,6 milijardi kuna, a izvedena je prema pravilima Divljeg zapada, ocjenjuje Rašeta, dodajući da je potres otkrio kakva je bila obnova:. muljaže, krađe, ucjene, nesolidnost.

Sad je pred Hrvatskom, smatra Rašeta, golemi posao, možda i vrjedniji od autoceste: obnova Zagreba i Banovine.

-Umjesto da taj posao uključi i Čačića, koji bi ga napravio brže, kvalitetnije i transparentnije, Plenković će ga dati stranačkim ljudima bez iskustva u organizaciji velikih poslova. Zašto? Pa to je sasvim jasno: tu će se vrtjeti veliki novac, a gradnja i rekonstrukcija kuća i stanova najčvršća je politička valuta. Očajni građani davat će glas onima koji će im dati krov nad glavom, zaključuje Rašeta.