U Punikvama u Ivancu osnovan Interesni odbor mladih Reformista Zapad Foto: NS - Reformisti

U Punikvama u Ivancu osnovan Interesni odbor mladih Reformista Zapad

Varaždinske vijesti | 25.6.2018. u 17:45h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

U Društvenom domu u Punikvama održana je Osnivačka skupština Interesnog odbora Reformista Zapad. Za predsjednika izabran je Anđelko Brezovec, dok su za njegove potpredsjednike izabrani Nino Fištrek i Matija Ivanušić. U TIM Zapad pripadaju Gradovi Ivanec, Lepoglava, Općine Klenovnik, Vidovec, Maruševec, Donja Voća i Bednja.

- Predsjednik Županijske organizacije Reformista Varaždinske županije Tomislav Paljak pozdravio je sve okupljene te se u svom govoru osvrnuo na investicije Varaždinske županije u obrazovanje posebno ističući projekte energetske obnove osnovnih i srednjih škola gdje će se uložiti preko 62 milijuna kuna. Također, Paljak se osvrnuo i na destruktivnu politiku Živog zida te njihovog poticaja izlaska Hrvatske iz Europske unije, a upravo zahvaljujući fondovima EU Varaždinska županija je povukla preko 250 milijuna kuna što ju čini daleko najuspješnijom Županijom u Hrvatskoj - priopćeno je iz Županijske organizacije Reformista.

Mladi Reformisti predstavili su svoj program rada pred brojnim okupljenim članovima, naglasivši kako im je drago da su na ovom području županije dobili novu opciju i priliku da putem Reformista izlože svoje ideje i prijedloge. Novoizabrani predsjednik Interesnog odbora mladih, Anđelko Brezovec, osvrnuo se na aktivnosti koje mladi na ovom području planiraju raditi. Tribine s temama za mlade, radionice, druženja s građanima kroz sportske igre i štandove samo su neki od planova koje je iznesao Brezovec. Također, Brezovec je naglasio kako je imao priliku otići u inozemstvo, a umjesto toga odlučio je ostati u svom rodnom kraju i otvoriti vlastitu tvrtku te će se kroz program mladih Reformista baviti i politikom koja će mladima pružiti viziju za ostanak.

Podršku mladima dali su i potpredsjednik Županijske organizacije Reformista Varaždinske županije Nenad Koščak, tajnik Županijske organizacije Davor Golub, potpredsjednici Gradske organizacije Varaždin Darko Detelj i Robert Vugrin, povjerenik Interesnog odbora mladih Varaždinske županije Dominik Kobzinek te predsjednici gradskih i općinskih organizacija.