U Lepoglavi potpisan sporazum o zajedničkom izlasku na izbore koalicije HNS-SDP-HSU

Varaždinske vijesti | 12.4.2017. u 18:21h | Objavljeno u Aktualno

U Lepoglavi je danas potpisan sporazum između SDP–a, HNS–a i HSU-a o zajedničkom izlasku na lokalne izbore. Ujedno su predstavljeni i zajednički kandidati pa će tako u izbornu utrku za gradonačelnika ponovo HNS-ov Marijan Škvarić, dok je kandidat za njegovog zamjenika SDP-ov Hrvoje Kovač.

Sporazum su potpisali Milan Pavleković, predsjednik lepoglavske Podružnice HNS-a, Hrvoje Kovač, predsjednik GO SDP-a Lepoglava i Ignac Lončar, predsjednik GO HSU-a Lepoglava. Potpisivanju sporazuma prisustvovali su i Božica Makar, saborska zastupnica i potpredsjednica HNS-a Varaždinske županije, Mario Habek, saborski zastupnik i predsjednik SDP-a Varaždinske županije i Milan Škvorc, predsjednik HSU-a Varaždinske županije.

Dobro poznati dvojac, Škvarić i Kovač, koji je Lepoglavu vodio i u protekle četiri godine, ukratko je predstavio koalicijski program. Tom su prilikom istaknuli kako su im i do sad građani bili ispred politike, a time će se voditi i naredne četiri godine.

- Mi se ne bavimo ispraznom politikom, mi imamo politiku sa sadržajem - poručio je Marijan Škvarić te istaknuo kako je jedan od ciljeva u naredne četiri godine dodatno ojačati gospodarstvo, otvoriti nova radna mjesta, ali i povećati prosjek plaća radinicima. Pritom je naveo i važnost jačanja poduzetničke zone kao i važnost realizacije projekta Tehnološkog centra drvne industrije.

Kao jedan od bitnih projekata za razvoj gospodarstva, ali i za cjelokupni daljnji razvoj Lepoglave, Škvarić je naveo realizaciju projekta brze ceste Varaždin-Ivanec-Lepoglava-Đurmanec. Dodao je i kako će cestovna i komunalna infrastruktura i dalje biti na listi prioriteta Grada Lepoglave.

U razvojnom programu Lepoglave važnu ulogu ima i poljoprivreda.

- Poticat ćemo aktivnosti vezane uz razvoj poljoprivrede, posebice po pitanju pomoći OPG-ovima. Želimo da svi viškovi koje proizvedu naši OPG-ovi završe na našem području. Planiramo kroz poticaje izdvojiti najmanje milijun kuna bespovratnih sredstava – istaknuo je Škvarić.

Hrvoje Kovač je pak istaknuo kako će SDP biti "savjest koja uvijek propitkuje ispravnost planiranih zajedničkih postupaka i odluka".

- SDP se u protekle četiri godine, zajedno s koalicijskim partnerima, izborio za veću društvenu jednakost i socijalnu pravednost u Lepoglavi – rekao je Kovač te najavio nastavak nagrađivanja učenika, nastavak stipendiranja studenata, ali i gradnju POS-ovih zgrada za mlade obitelji. Usto, najavio je i veće iznose za financiranje udruga, te razvoj sporta, kako profesionalnog, tako i rekreativnog.

HSU-ov Ignac Lončar istaknuo je pak kako njih tri zajedno, Škvarić, Kovač i on, podsjećaju na tri generacije jedne obitelji.

- Mi imamo politiku s konkretnim aktivnostima koje garantiramo mi sami – od našeg mladog i perspektivnog te vrlo aktivnog budućeg zamjenika gradonačelnika Hrvoja Kovača preko glavne radilice našeg tima i skorašnjeg gradonačelnika u četvrtom mandatu Marijana Škvarića, do moje malenkosti koji možda životnim iskustvom i dosadašnjim radom mogu pomoći u donošenju dobrih odluka – rekao je Lončar.

Predsjednik lepoglavskog HNS-a Milan Pavleković na kraju je rekao kako je danas predstavljen tek manji dio opširnog programa te je još jednom naglasio kako će i u naredne četiri godine ovom timu, i cijeloj koaliciji, građani biti na prvom mjestu.

Predstavnici županijskih organizacija HNS-a, SDP-a i HSU-a, Božica Makar, Mario Habek i Milan Škvorc su pak naglasili kako je predstavljena koalicija najbolje rješenje za nastavak razvoja grada Lepoglave.

- Ta koalicija najbolje je rješenje i za cijelu Varaždinsku županiju – složili su se Makar, Habek i Škvorc.