Tko je kandidatkinja SDP-a, HSS-a i HSU-a za općinsku načelnicu Općine Trnovec Bartolovečki?

VV | 11.3.2021. u 17:00h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ
Kandidatkinja za općinsku načelnicu i nositeljica koalicijske liste SDP-a, HSS-a i HSU-a, Sonja Ružić-Cvrtnjak rodena je Trnovčanka, gdje je i živjela do 2001. godine kada se s obitelji preselila u Semovec. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a svoja prva radna iskustva na području pravne struke stjecala je u privredi, radeći od 1987. godine u GK „Međimurje" u Čakovcu, a potom u Koki d.o.o. Varaždin. Godine 1995. zaposlila se u Uredu župana Županije Varaždinske. Njezin kvalitetan rad i zalaganje tamo se vrlo brzo prepoznaje tako da je nakon imenovanja u pomoćnicu pročelnika u Uredu župana, od 15. 1. 1998. godine obnašala funkciju pročelnice u Uredu za opću upravu Varaždinske županije. Godine 2001. proveden je preustroj lokalne i područne (regionalne samouprave) i državne uprave čime je državna uprava postala samostalno državno tijelo pod nazivom Ured državne uprave u Varaždinskoj županiji. S time u vezi Sonja Ružić - Cvrtnjak je 27. 9. 2001. godine od strane Vlade Republike Hrvatske imenovana na položaj predstojnice Ureda
državne uprave u Varaždinskoj żupaniji. Ta je dužnost za nju izuzetno vrijedno iskustvo budući da je provodila reorganizaciju i preustroj državne uprave na područnoj odnosno regionalnoj razini. U državnoj upravi Sonja Ružić - Cvrtnjak radila je do 2014. godine kada je i profesionalno prešla u lokalnu samoupravu obavljajući dužnost pročelnika Jedinstvenog upravnog odjela.
Bogato radno iskustvo
Bogato radno iskustvo Sonja Ružić - Cvrtnjak stjecala je angažirajući se radom i izvan redovnog zaposlenja. Naime, od 1993. do 1997. godine članica je Izbornog povjerenstva Općine Trnovec Bartolovečki, od 15. 7. 1997. godine članica je Opčinskog poglavarstva za područje informiranja i pravna pitanja Općine Trnovec Bartolovečki, a od 30. 3. 2000. godine obnaša funkciju tajnice Općine Trnovec Bartolovečki. Na potonju dužnost 25. 10. 2001. daje ostavku radi sukoba interesa vezanog uz njezino imenovanje za predstojnicu Ureda državne uprave u Varaždinskoj żupaniji. U razdoblju od 1. 8. 2005. godine do 30. 4. 2013. godine nanovo je imenovana tajnicom Općine Trnovec Bartolovečki, a od 10. 6. 2013. godine vanjska je stručna suradnica izvršnog i predstavničkog tijela Općine Trnovec Bartolovečki.
Angažirana u razvoju općinske uprave

Dakle, Sonja Ruzit - Cvrtnjak od samog ustroja Općine kao jedinice lokalne samouprave kontinuirano je angažirana u razvoju općinske uprave nastojeći da se sa skromnim ljudskim polencijalima obavljaju svi pravni i stručni poslovi u skladu sa zakonom i drugim propisima, a koji su u djelokrugu Općine kao jedinice lokalne samouprave. Sonja Ružić - Cvrtnjak obnašala je i odrađene položajne dużnosti. Tako je 24. 10. 2007. godine bila imenovana na mjesto „privremene ravnateljice" Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti radi osnivanja ustanove Obiteljskog centra Varaždinske županije. Također, 23. 1. 2015. godine preuzela je dužnost povjerenice Vlade Republike Hrvatske za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskog vijeća i gradonačelnika Grada Novi Marof, a koju je obnašala do stupanja na snagu novoizabranog gradonačelnika Grada Novi Marof na prijevremenim lokalnim izborima.

Odlučivanje, realizacija i planiranje kao najbitnije kvalitete
Njezin dosadašnji rad u obavljanju stručnih i pravnih poslova u Jedinstvenom upravnom odjelu odnosi na pripremu svih općinskih akata za općinska tijela (općinskog načelnika i Općinsko vijeće te radna tijela) pri čemu je odlučivanje o realizaciji planiranih projekata i izvršavanje mjera isključivo u nadležnosti nositelja izvršne vlasti (općinskog načeinika). Upravo to potaknulo je Sonju Ružić - Cvrtnjak da istakne svoju kandidaturu. Isključivo obnašajući izvršnu vlast načelnice Općine ona może dati svoj doprinos i u suradnji s građanima, vijećima mjesnih odbora, udrugama, poduzetnicima i vjerskim zajednicama utjecati na unaprjeđenje kvalitete života u našoj Općini.