Stričak: Od Batinićeve skupe kampanje ograđuje se čak i SDP

| 2.9.2016. u 12:42h | Objavljeno u Aktualno

Predsjednik ŽO HDZ-a Varaždinske županije i kandidat s liste HDZ-a za 3. izbornu jedinicu Anđelko Stričak jutros je Caritasovoj Pučkoj kuhinji donirao namirnice u vrijednosti od oko osam tisuća kuna.

Sredstva za tiskanje plakata i letaka za preferencijalnu kampanju, Stričak je odlučio donirati Pučkoj kuhinji pa je u dogovoru s ravnateljem Caritasa Antom Šolom kupio namirnice potrebne za spremanje obroka za korisnike Pučke kuhinje.

- Caritas vodi brigu o ljudima koji su u potrebi, a ti potrebiti su briga cijele zajednice. Zato je ova donacija koja nam je danas došla ispred HDZ-a i gospodina Stričaka i više nego hvalevrijedna, jer dobili smo sve namirnice koje su potrebne za pripremu toplih obroka. Mi smo s kuharom pregledali i radi se o namirnicama za deset dana, odnosno za 300 naših korisnika osigurano je tri tisuće obroka. Od mesa, kobasica, mlijeka, jogurta, do krumpira, tjestenine i riže, dakle sve ono što nam treba i zaista će biti obroci još obilniji i kvalitetniji - istaknuo je ravnatelj Šola.

Stričak je napomenuo kako se tijekom ove predizborne kampanje moglo primijetiti da HDZ vodi jednu skromnu kampanju, za razliku od stranaka okupljenih u Narodnoj koaliciji, HNS-a i SDP-a. Posebice je istaknuo preferencijalnu kampanju HNS-ovca Milorada Batinića.

- Ako ste putovali Varaždinskom županijom mogli ste na svakom koraku vidjeti jumbo plakate s kojih se smješi Milorad Batinić. Na Ivanščici nema bukve na kojoj nema njegovog palkata, od Ivanca do Ludbrega nema kukuruzišta gdje nisu postavljeni neki improvizirani plakati, nemate novina, portala ni radio postaja odakle se ne smješi i ne javlja Batinić. Radi se doista o jednoj skupoj kampanji. Od njegove kampanje za preferencijalni glas se čak ograđuje i SDP jer nigdje tijekom kampanje niste ih vidjeli zajedno - rekao je Stričak te postavio pitanje koji su rezultati Batinićeva rada.

- S obzirom na to da je bio u tri mandata saborski zastupnik, jedan mandat potpredsjednik Hrvatskog sabora i predsjednik Kluba zastupnika, koji su to rezultati njegova rada ako danas mora na kampanju, letke, plakate i majice potrošiti stotine tisuća kuna - pita se Stričak.

Naglasio je da su u proteklih nekoliko mjeseci Josip Križanić i on lobirali da varaždinska bolnica dobije status regionalne bolnice te da se osiguraju sredstva za objedinjeni hitni bolnički prijem i dnevnu bolnicu.

- Za to je osigurano 70 milijuna kuna, međutim župan Štromar oteže s izradom projektne dokumentacije. Lobirali smo da se izradi projekt navodnjavanja Varaždinske županije, za što je osigurano 85 posto sredstava. Međutim, još nije započeto s projektiranjem. Dogovorili smo da se bivša vojarna u Optujskoj ulici dodijeli Sveučilištu Sjever. SVa ministarstva su se očitovala pozitivno i iduća Vlada već na prvoj ili drugoj sjednici može tu nekretninu dodijeliti Sveučilištu - naveo je te dodao da je na njihovu inicijativu Općinu Donju Voću posjetio i ministar Tomislav Tolušić.

- S njim smo razgovarali i odveli ga u Općinu Donja Voća gdje se na licu mjesta uvjerio kako treba krenuti u izmjenu operativnog programa, kako bi se sve sredine gdje je potrebno graditi vrtiće, škole i školske dvorane, mogle uključiti u programe i tražiti sredstva od Europske unije za izgradnju. Ti objekti po modelu javno-privatnog partnerstva koštaju 600 milijuna kuna, klasičnim modelom oko 150 milijuna kuna, a ako koristimo sredstva iz europskih fondova, u tom slučaju porezne obveznike RH to košta svega 15 milijuna kuna - napominje Stričak.

Kao jedan od kandidata s liste HDZ-a, liste broj 9, na rednom mjestu broj 2, odlučio je da neću imati ni letaka ni plakata.

- Ta sredstva odlučio sam preusmjeriti prema Caritasovoj Pučkoj kuhinji. Dakle, s nekih osam tisuća kuna, koliko sam mogao iskoristiti na tiskanje letaka i plakata, u dogovoru s ravnateljem Caritasove Pučke kuhinje, gospodinom Šolom, kupili smo namirnice potrebne za spremanje obroka za korisnike Pučke kuhinje - zaključio je.