Stričak na sastanku s izaslanstvom makedonskog Ministarstva obrane

Varaždinske vijesti | 24.11.2017. u 14:58h | Objavljeno u Aktualno

Odbor za obranu Hrvatskog sabora posjetilo je izaslanstvo Ministarstva obrane Republike Makedonije predvođeno Radmilom Šekerinskom-Jankovskom, potpredsjednicom Vlade i ministricom obrane. Primili su ih predsjednik Odbora za obranu Igor Dragovan i potpredsjednik odbora Anđelko Stričak.

- Razgovaralo se o putu Makedonije prema euroatlantskim integracijama, suradnji na području obrane te kontinuiranoj potpori koju Hrvatska pruža Makedoniji u približavanju Europskoj uniji i NATO-u - izjavio je Stričak.

Na sastanku su sudjelovali potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Damir Krstičević s izaslanstvom MORH-a te načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH Mirko Šundov. Ministar Krstičević potvrdio je konstruktivnu i kontinuiranu suradnju MORH-a sa saborskim odborom za obranu te naglasio kako je to u državnom interesu.

– Obrana i nacionalna sigurnost traže konsenzus i to nije samo političko pitanje - zaključio je Krstičević.

Suradnja i partnerstvo među državama može ojačati regiju, ustvrdila je na sastanku Šekerinska-Jankovska te je izrazila zadovoljstvo i zahvalu dosadašnjom potporom koju Hrvatska pruža Makedoniji. Jedan od ciljeva posjete je, kazala je  Šekerinska-Jankovska, razgovor o suradnji u izradi makedonskih strateških dokumenata iz područja obrane. Naglasila je da je za donošenje takvog dokumenta ključno dobivanje širokog nacionalnog konsenzusa i otvorenost procesa prema svim političkim opcijama te njihovo uključivanje u samu izradu.

DragovanStricak-Sekerinska_Jankovska_3.JPG

DragovanStricak-Sekerinska_Jankovska_4.JPG

DragovanStricak-Sekerinska_Jankovska_5.JPG

DragovanStricak-Sekerinska_Jankovska_6.JPG