Škvarić: Paljak hoće biti isti kao njegov stranački šef - potpuno su isti po bahatosti i neradu

Varaždinske vijesti | 15.6.2018. u 14:01h | Objavljeno u Aktualno

Na prozivke upućene s današnje pressice Reformista reagirao je HNS-ov Marijan Škvarić.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Današnja konferencija koju su održali Reformisti može se staviti pod rubliku „vjerovali ili ne“. Prvi je dojam je da prije svega gosp. Paljak hoće biti isti kao njegov stranački šef što je i uspio - potpuno su isti po bahatosti, neradu, neprimjerenim izjavama i kićenju tuđim perjem.

Kako tumačiti izjavu, koju i ja ističem, da je ulaganje u obrazovanje dugotrajan proces, a onda se iskrivljuju činjenice na način da se samo govori o Čačiću, a ostali kao da ne postoje. Svi koji se ozbiljno bave bilo kojim poslom znaju da se za godinu dana ništa konkretno u kapitalnim investicijama ne može napraviti, a najmanje Čačić sa svojom ekipom, osim da se kite tuđim perjem. Osobno sam već iznio argumente tko je počeo i dao inicijativu za sve projekte koji se odvijaju u županiji, naročite za energetsku učinkovitost, a to je Predrag Štromar.

Pokušaj diskreditacije mene osobno na način da nisam bio „niti svjedok vremena“ kod izgradnje dvorane u Lepoglavi mogu samo reći da sam u to vrijeme bio predsjednik Gradskog vijeća - pametnom dosta.

Što se tiče uvođenja cjelodnevnog boravka učenika u školama dao sam konstruktivne prijedloge bez da prozivam ikoga, a zašto mi se to osporava? I dalje tvrdim da Županija mora dati cjelovitu konstrukciju uvođenja cjelodnevnog boravka na način da su svi gradonačelnici i gradonačelnici upoznati sa time. Sada taj prijedlog Županije ide u pravcu da bi Županija snosila do 20 % ukupnog troška po pojedinoj školi, a ostatak bi se prevalio na roditelje i gradove i općine.

Takve uvjete koje predlaže Županija (npr. trošak jednog nastavnika godišnje stoji do 100.00 kuna) sigurno ne mogu pokriti one općine koje i dalje imaju male proračune, a još moraju brinuti o vrtićima te ostalim potrebama građana. Grad Lepoglava je spreman i sam, kao i uvijek, provesti i taj projekt kao i mnoge prije na radost i zadovoljstvo svih učenika.

Zato gosp. Paljak ja vas ne mislim častiti izrazima kao vi mene jer mi to ne dopušta moj odgoj te vam želim da ne prikrivate svoju nesposobnost na način da stalno okrivljujete nekog drugoga. Pozivam vas da sazovete sastanak gdje ćemo imati svi mogućnost da iznesemo slobodno svoja mišljenja i donesemo odluke u korist razvoja obrazovanja.

Označeno u