Silvija Zagorec na čelu HDZ-a općine Vidovec naslijedila Brunu Hranića Foto: HDZ Varaždinske županije

Silvija Zagorec na čelu HDZ-a općine Vidovec naslijedila Brunu Hranića

Varaždinske vijesti | 26.11.2018. u 12:01h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je dugi niz godina uspješno vodio Općinsku organizaciju Hrvatske demokratske zajednice Općine Vidovec, aktualnog predsjednika Brunu Hranića na tom je mjestu naslijedila članica Općinskog odbora HDZ-a Silvija Zagorec. Kako ističu iz Općinske organizacije HDZ-a Vidovec, na taj je način općinsko vodstvo stranke među prvima i u praksi krenulo s dekumuliranjem funkcija kako bi se stranački dužnosnici, te članovi izvršne vlasti iz redova HDZ-a, mogli aktivnije i kvalitetnije posvetiti svojim obvezama.

– Nakon dugog niza godina u kojima sam obnašao i dužnost načelnika Općine Vidovec i funkciju predsjednika stranačke organizacije došlo je vrijeme, da zbog sve većeg obima poslova, napravimo određene promjene u našem timu koji već nekoliko mandata dobiva povjerenje birača za vođenje Općine. Osim zbog zauzetosti na mjestu načelnika Općine tu je i angažiranost u Udruzi općina te Europskom odboru regija. Zbog svega toga došlo je vrijeme za preraspodjelu poslova i obveza – izjavio je dosadašnji predsjednik Općinske organizacije Hranić.

hdz_vidovec_3.JPG

S njegovim razmišljanjem u potpunosti se složio Općinski odbor stranke koji je na svojoj posljednjoj sjednici za vršiteljicu dužnosti izabrao Silviju Zagorec, inače članicu Općinskog vijeća u dva mandata i aktualnu predsjednicu kluba HDZ-HSS-HSU.

– Svima nam je zajednički cilj da kao tim osiguramo daljnji razvoj naše Općine i da svatko doprinese u dijelu u kojem to može najbolje. Kroz svoj dosadašnji politički i društveni angažman uključena sam u veliki broj projekata i zajedno sa svima onima koji žele dobro našoj Općini i mještanima nastavljamo suradnju i rad na projektima – kazala je Zagorec zahvalivši Hraniću na svemu učinjenom za stranku i Općinu, ali i daljnjoj suradnji te prije svega realizaciji brojnih projekata i investicije s nacionalne razine i preko EU fondova.

Saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije, Anđelko Stričak, također je zahvalio dosadašnjem predsjedniku Hraniću na, kako je naglasio, svemu što je učinio za HDZ Općine Vidovec, na svim izbornim pobjedama i odličnom vođenju same Općine.

– Od kada Općinu Vidovec vodi Bruno i njegov tim vidljiv je je veliki iskorak i to na svim područjima: gospodarskom, športskom, društvenom, obrazovnom, kulturnom, komunalnom... i na tome mu čestitam. Od nove predsjednice Silvije Zagorec očekujem da će nastaviti tim smjerom, dobrog i uspješnog vođenja stranke, a sve zbog stvaranja što boljih i kvalitetnih uvjeta življenja naših sugrađana – zaključio je Stričak.

hdz_vidovec_1.JPG

Inače, Silvija Zagorec je diplomirani inženjer geotehnike, a gotovo desetogodišnju uspješnu karijeru u Zagorje Tehnobetonu zamijenila je povratkom u obiteljski posao OPG-a Zagorec. Osim što je članica Općinskog vijeća, predsjednica je Povjerenstva za razvoj ruralnog turizma Općine Vidovec te članica školskog odbora OŠ Vidovec i Udruge žena općine Vidovec.

hdz_vidovec_2.JPG