SDP pokrenuo inicijativu za otvaranje zdravstvene ambulante u Gornjem Kućanu

Varaždinske vijesti | 7.10.2016. u 16:24h | Objavljeno u Aktualno

Predstavnici Gradske organizacije SDP-a Varaždin na današnjoj su konferenciji za novinare najavili pokretanje inicijative za otvaranje zdravstvene ambulante u Gornjem Kućanu.

Predsjednik Gradske organizacije SDP-a Varaždin i zamjenik župana Alen Kišić naglasio je kako će otvaranjem zdravstvene ambulante mještani triju Kućana i naselja Zbelava dobiti bolju pristupačnost primarnoj zdravstvenoj zaštiti. Kako je istaknuto, o važnosti postojanja ambulante na tom području članovi stranke uvjerili su se prilikom obilaska terena i održavanja sastanaka s građanima po mjesnim odborima.

Konferenciji je prisustvovala članica Predsjedništva GO SDP-a Varaždin, doktorica Maja Horvat, koja je istaknula važnost pristupačnosti zdravstvene zaštite za lokalno stanovništvo, posebice za osobe starije životne dobi, osobe s invaliditetom te one socijalno-ugrožene kojima je svako putovanje dodatni trošak. Osim dr. Horvat koja je zahvalila na inicijativi Vijeća mjesnog odbora Gornjeg Kućana, na konferenciji je govorila i predsjednica Mjesnog odbora, Tamara Šabić, koja je kazala kako građani traže otvaranje ambulante zadnjih deset godina, za što je potrebno inicijalno prikupiti 425 potpisa, a do kraja godine ukupno 1.275, te je na taj način pozvala mještane naselja Kućani i Zbelava da daju svoj doprinos i iskažu interes za otvaranje potrebne ambulante.

Kišić je na kraju konferencije kazao kako Grad Varaždin ima jedno prazno mjesto u mreži primarne zdravstvene zaštite te da to mjesto može popuniti Dom zdravlja, koji sredstva za opremanje prostora ambulante može prijaviti na fondove Europske unije, no na to moraju pristati građani i Mjesni odbor kroz prikupljene potpise građana Varaždinske županije.