SDP Varaždinske županije

SDP-ov Žarko Rodeš predstavio svoju kandidaturu za načelnika Cestice

Varaždinske vijesti | 26.3.2021. u 17:18h | Objavljeno u Aktualno

SDP–ov kandidat za načelnika općine Cestica, Žarko Rodeš, predstavio je u četvrtak svoju kandidaturu. Dosad je obnašao dužnost zamjenika načelnika u dva mandata.

-Tijekom posljednjeg mandata došlo je do raskida koalicije između SDP–a i vladajućeg HNS–a, pa je HNS našao partnera u HDZ-u, te su otad „općinska kola“ krenula nizbrdo – uvodno je naglasio Rodeš.

Između ostalog, istaknuo je kako se kandidirao jer su mnogi projekti "odrađeni po dvostruko višim cijenama nego što je bilo predviđeno troškovnicima, a što su dizanjem svojih ruku na sjednicama Općinskom vijeću odobrili vijećnici HNS-a i njihovi novopečeni partneri HDZ".

- Tako je počelo zaduživanje Općine, a u posljednje dvije godine ocjena transparentnosti pala je s 5 na 3 – obrazložio je kandidat SDP-a Žarko Rodeš.

Stoga je u svom programu naveo kako će kad postane načelnik: "svim mještanima omogućiti uvid u proračun; medije neće koristiti za samopromociju, već za informiranje građanima o odrađenim projektima; smanjivanjem cijena sumnjivih projekata uštedjeti novac i dograditi vrtić kako bi se smanjile liste čekanja i povećalo sufinanciranje Općine za djecu vrtićke dobi; povećati stipendije svim studentima; nastaviti projekt stanogradnje, ali ne po modelu da stanovi budu skuplji nego u Varaždinu, već moraju biti po pristupačnim cijenama da ih si mladi mogu priuštiti".

cestica_sdp_rodes_01.jpg

cestica_sdp_rodes_02.jpg

cestica_sdp_rodes_03.jpg

Označeno u