SDP: I u Varaždinskoj županiji je prijavljena telefonska prijevara uoči izbora Foto: ilustracija / Pixabay

SDP: I u Varaždinskoj županiji je prijavljena telefonska prijevara uoči izbora

Varaždinske vijesti | 3.1.2020. u 09:19h | Objavljeno u Aktualno

- Nakon što je u jednom facebook statusu objavljen pokušaj telefonske prijevare jedne starije biračice uoči nedjeljnih predsjedničkih izbora, a slično se dogodilo i u Varaždinskoj županiji, iz varaždinskog SDP-a upozoravaju birače da ne nasjedaju na eventualne telefonske prijevare - priopćili su iz SDP-a Varaždinske županije.

- Naime, u statusu objavljenom na društvenoj mreži navodi se da je netko 92-godišnjoj biračici telefonom rekao da je njezin glas za Zorana Milanovića pritiskom na tipku 1 zabilježen te da ne mora u nedjelju izlaziti na izbore. Navedeno je i da tako zovu starije od 80 godina. Više dojava građana o ovakvom slučaju pristiglo je u izborni stožer predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića, kojeg podržava SDP, a isto tako i jedna članica stranke iz Varaždinske županije prijavila je da je primila sličan poziv - navode iz SDP-a.

- O ovome se oglasio i GONG iz kojeg ističu da su dobili „više dojava građana o navodnom pokušaju telefonske prevare jedne starije biračice“ te građane upozoravaju „da ne nasjedaju na eventualne telefonske prevare, ali i da budu oprezni zbog mogućeg širenja dezinformacija na društvenim mrežama“. Također dodaju da je „kritičko razmišljanje uvijek dobrodošlo, pogotovo kada se radi o političkim kampanjama“. Još jednom upozoravamo birače da ne nasjedaju na eventualne telefonske prijevare te da takve pokušaje dojave Državnom izbornom povjerenstvu ili GONG-u - istaknula je predsjednica županisjke organizacije SDP-a Barbara Antolić Vupora.