SDP, HSS i Reformisti idu zajedno na izbore u Svetom Đurđu

V.V. | 28.4.2017. u 12:56h | Objavljeno u Aktualno

Sporazum o zajedničkom izlasku na izbore za načelnika i Općinsko vijeće Općine Sveti Đurđ, danas su potpisali predsjednici općinskih odbora Socijaldemokratske partije Hrvatske, Hrvatske seljačke stranke i Narodne stranke - reformisti Sveti Đurđ.

U ime SDP-a Sporazum je potpisao kandidat koalicije za načelnika Zlatko Sinković, ispred HSS-a kandidat za zamjenika načelnika Marijan Lazar, a Nadica Crnković u ime Reformista.

SDP-ov kandidat za načelnika Zlatko Sinković kazao je kako su predstavnici koalicije uvidjeli potrebu za udruživanjem budući da rad aktualnog Općinskog vijeća i načelnika nije zadovoljavajuć, budući da ne poštuje odluke Općinskog vijeća i planove rada vijeća mjesnih odbora. -Općina Sveti Đurđ zavređuje velike infrastrukturne projekte, odnosno izgradnju kanalizacijskog i oborinskog sustava, veću potporu gospodarstvenicima, a moramo mijenjati i sustav potpora poljoprivrednicima, istaknuo je kandidat za načelnika Sinković.

- Budući da su vladajući u Svetom Đurđu bez vizije napretka općine, odlučili smo se okupiti u koaliciju koja može riješiti fundamentalne probleme oko komunalne infrastrukture te problem smeća, kako bi i uz kulturne i vjerske sadržaje pokazali kako ima ljudi koji znaju i razumiju probleme lokalne zajednice, kazao je HSS-ov Marijan Lazar. Nadica Crnkovi je u ime Reformista rekla kako je današnji Sporazum potpisan da bi se mještanima općine Sveti Đurđ omogućio kvalitetni život i djelovanje, s naglaskom na obrazovanje, kulturu i turizam.

Potpisivanju su nazočili predsjednici županijskih organizacija SDP-a i HSS-a, saborski zastupnik Mario Habek i Zvonimir Sabati. Habek je kazao kako je su Varaždinskoj županiji potrebne jake općine i gradovi koji mogu provoditi i osmišljati projekte važne za svoju sredinu, a u čijem su se vođenju SDP-vi načelnici i gradonačelnici dokazali. -Uz uvažavanje mišljenja civilnog društva, te predani rad i zalaganje za zajedničko dobro svih mještana općine Sveti Đurđ, uvjeren sam da će Zlatko i Marijan kvalitetno voditi svoju općinu, što su uostalom već u ranijim mandatima i pokazali.

Drago mi je što su se SDP i HSS u Svetom Đurđu ponovo ujedinili, što pokazuje kako nam je stalo do razvoja i povećanja standarda općine, naglasio je Habek, dok je Zvonimir Sabati rekao kako je općina Sveti Đurđ značajna HSS-u jer je tamo stranka imala svog načelnika, i u suradnji s SDP-om je pokazala dobre rezultate.

- Kandidat za načelnika Zlatko Sinković bio je predsjednik Općinskog vijeća kada je kandidat za zamjenika Marijan Lazar bio načelnik općine, i u to vrijeme pokrenuti si značajni projekti i investicije. Želimo pokazati biračima da trebamo nastaviti tu dobru politiku i na taj način demokratizirati odnose u općini, rekao je Zvonimir Sabati.