Reformisti se pitaju ismijava li HNS Alena Kišića

vv | 16.2.2017. u 11:24h | Objavljeno u Aktualno

Nakon jučer održane izvanredne skupštine Varkoma, priopćenjem su se javili iz reformista. Ono prenosimo u cijelosti.

- Usprkos velikim najavama SDP-a i posebno Alena Kišića o smjeni direktora Varakoma Vlade Vlašića, prema dostupnim informacijama na jučerašnjoj Skupštini Varkoma o tome nije bilo niti riječi!?

Odgovornost Vlašića je da su u projektu Aglomeracije u Varaždinskoj županiji do danas pali svi natječaj vezani uz projekt (izuzev natječaja u kojem je posao odnosno 8,6 milijuna kuna dobila tvz. HNS-ova filijala tvrtka Euro Consulting), da je već sada Varkom dužan platiti preko 600.000 kn za do sada propale natječaje, da su prolongirani svi rokovi projekta sa 2019. na 2021. što podrazumijeva dodatno plaćanje penala.

Nadalje odgovornost Vlašića je što nije poduzeo nikakve radnje u kontrolingu poslovanja Aquatehnike koja kontinuirano posluje s gubicima, a što je obzirom da je Varkom 100% vlasnik bila njegova prva obaveza.

Također Vlašić nije poduzeo niti jednu radnju ili pokrenuo internu istragu premda je je bio upoznat sa činjenicom da nadležna tijela provode istrage u Aquatehnici, te da je bivši direktor Gordan Novak (SDP) pravomoćno osuđen zbog prijetnje radnicima Aquatehnike.

Uz sve navedeno tu je i potvrđena činjenica da Vlašić kao direktor Varkoma nije plaćao račune za smeće.

No nažalost, to sve za Kišića nisu bili dovoljni razlozi da ozbiljno, a ne na razini školske predstave, zahtjeva smjenu Vlašića.
Jučerašnja skupština imala je i dodatnu „zanimljivost“, a to je imenovanje Dražena Vinceka u NO, ponovno usprkos izjavama iz SDP-a da u tom slučaju od koalicije s HNS-om neće biti ništa.

Mislim da je ovdje važno postaviti pitanje "Ismijava li HNS Kišića ili samo daje jasnu poruku tko će zapravo upravljati Varaždinom dobije li kojim slučajem koalicija SDP/HNS povjerenje građana?" – navodi se u priopćenju kojeg potpisuje Natalija Martinčević.

Označeno u