Reformisti predstavili program stranke i listu za predstojeće izbore

Varaždinske vijesti | 19.6.2020. u 20:23h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Danas, 19.lipnja, u hotelu Turist Narodna stranka – REFORMISTI predstavila je svoj program i listu za izbore za Hrvatski sabor koji se održavaju 5. srpnja. Predsjednica Županijske organizacije Reformista Varaždinske županije Natalija Martinčević uvodno je pozdravila okupljene i predstavila listu kandidata za III. izbornu jedinicu.

Predsjednik Reformista, župan Varaždinske županije i nositelj liste Reformista u III. izbornoj jedinici Radimir Čačić predstavio je program koji obuhvaća cjeline Što treba Hrvatska? Što treba Sjever?Što Sjever traži i što su rezultati Reformista u Varaždinskoj županiji od dolaska na vlast kao i rezultate Radimira Čačića kao ministra u Vladi RH, župana Varaždinske županije od 2005.-2008. i prvog potpredsjednika Vlade RH.

Čačić se u svom izlaganju dotaknuo mjera za demografsku obnovu, pravosudnog sustava, gospodarstva, poljoprivrede, obrazovanja i znanosti, zdravstva, mirovina i energetike.
Poseban naglasak u programu odnosi se na Sjever Hrvatske.

- Sjever Hrvatske kao najveći prostor prerađivačke indutrije, najveći izvoznik ali i regija s najmanjim plaćama, treba zaštititi od daljnje diskriminacije. Prema izjavama Vlade 12 milijardi kuna usmjereno je prema Slavoniji, a sa sjeverom nije niti razgovarano o potrebama i projektima. Svi projekti koji ovise o državi nisu realizirani ili su maksimalno usporeni – rekao je Čačić.

Naglasio je kako Sjever traži ravnopravan status u raspodjeli proračunskih sredstava EU u realizaciji projekata s ostalim regijama u Hrvatskoj, skidanje limita za realizaciju EU projekata najuspješnijim županijam, a to su upravo županije sa Sjevera. Nadalje, Čačić je istaknuo kako Sjever treba širokopojasni internet, realizaciju ključnog projekta brze pruge Zagreb-Krapina-Lepoglava-Varaždin-Čakovec, realizaciju brze ceste Varaždin-Krapina, te Varaždin-Čakovec i Podravske magistrale kao i omogućavanje kandidature za EU sredstva za izgradnju centralnog bloka OB Varaždin.

- Izađite na izbore, zaokružite listu br. 15, jer glas za Reformiste osigurava zaštitu Sjevera – poručuju Reformisti.