Reformisti: Nisu predsjednici mjesnih odbora zaposleni u Gradu da bi na sastanak mogli doći ujutro Foto: Nenad Koščak / Reformisti

Reformisti: Nisu predsjednici mjesnih odbora zaposleni u Gradu da bi na sastanak mogli doći ujutro

Varaždinske vijesti | 2.8.2019. u 08:48h | Objavljeno u Aktualno

Iz Gradske organizacije Reformista Varaždin reagirali su na jučerašnju koordinaciju gradonačelnika Ivana Čehoka s predsjednicima Vijeća mjesnih odbora, nezadovoljni terminom održavanja sastanka.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Gradonačelnik Ivan Čehok 1. kolovoza sazvao je koordinaciju s predsjednicima Vijeća mjesnih odbora. Iako smo više puta pozivali aktualnu gradsku vlast na redovito sazivanje koordinacija te pozdravljamo odluku gradonačelnika da sluša naše savjete, vrijeme sazivanja je krajnje neprimjereno te je izraz nepoštovanja prema predsjednicima.

Osim što je vrijeme godišnjih odmora bez obzira što se gradonačelnik vratio s mora, važnije je da je koordinacija sazvana za 8.00 sati ujutro kada je velika većina predsjednika na svojim radnim mjestima. Predsjednici mjesnih odbora nisu zaposleni u Gradu Varaždinu već za tu koordinaciju moraju uzimati slobodan dan odnosno godišnji odmor.

Nažalost, ovo je samo nastavak provođenja svojevoljnosti gradonačelnika koji je primjerice u 3. mjesnom odboru tri puta prilagođavao konstituirajuću sjednicu ne mareći pritom na obaveze izabranih vijećnika, da se na kraju na samoj sjednici nije pojavio niti jedan jedini predstavnik Grada Varaždina.

Još jedan primjer diskreditiranja funkcije predsjednika mjesnih odbora je prijedlog izmiještanja ureda gradonačelnika po mjesnim odborima. Čemu onda služe predsjednici mjesnih odbora direktno izabrani na izborima koji bi trebali biti prva spona između gradonačelnika i građana?

Prošle smo godine upozorili na činjenicu da se koordinacije sazivaju samo za vrijeme Špancirfesta, a ove godine je očito započela nova praksa - usred godišnjih odmora i za vrijeme kada su predsjednici na svojim radnim mjestima.

Ovim putem pozivamo gradonačelnika na redovito sazivanje koordinacija u vrijeme koje odgovara predsjednicima koji su zaposleni. Isto tako pozivamo gradonačelnika da se koordinacije sazivaju prije kreiranja proračuna, a ne dan prije nego isti ide na Gradsko vijeće.