Reformisti: HNS-ovci prosvjeduju protiv svog gradonačelnika Foto: VV arhiva

Reformisti: HNS-ovci prosvjeduju protiv svog gradonačelnika

V.M./Varaždinske vijesti | 1.7.2016. u 13:05h | Objavljeno u Aktualno

Gradska organizacija Varaždin Narodne stranke reformisti reagirala je na današnji prosvjed pred varaždinskom Gradskom vijećnicom.

Kako smo većž ranije izvjestili, prosvjedovali su mještani prigradskih naselja s ciljem da vijećnici podrže današnji prijedlog rebalansa proračuna u kojem je osigurano 314.000 kuna za javni gradski prijevoz.

>>FOTO: Mještani prigradskih naselja prosvjedovali zbog gradskog prijevoza>>

Međutim, Reformisti ističu da su pred Gradskom vijećnicom prosvjedovali članovi HNS-a koji su zaboravili da proračun nije izglasan zaslugom aktualnog gradonačelnika, HNS-ovca Gorana Habuša.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Danas ujutro članovi HNS-a iz prigradskih naselja prosvjedom su apelirali na vijećnike za izglasavanje rebalansa proračuna na kojem bi se osigurala sredstva za financiranje javnog gradskog prijevoza, zaboravivši pritom da je upravo njihov gradonačelnik zaslužan što istog nemamo već više od 8 mjeseci.

Samo da podsjetimo, kupnjom Presečki grupe tvrtke AP koja je obavljala uslugu javnog gradskog prijevoza u svibnju prošle godine, znalo se da će se ista usluga obustaviti. Godinu dana nije se po tom pitanju poduzelo ništa, gradonačelnik se nije pobrinuo da se na vrijeme raspiše druga koncesija nakon što je s 1. listopada 2015. obustavljen gradski prijevoz. I nakon što je raspisana koncesija, ona je omogućavala da se na istu javi samo jedan ponuđač, vrlo konkretno samo Presečki grupa, pri čemu ne želimo niti razmišljati o činjenici da je tamo nedavno zaposlena supruga gradonačelnika, što su navodili drugi vijećnici u raspravi.

Nakon reakcije gradske vijećnice Reformista Natalije Martinčević da se koncesija izmjeni kako bi se mogli javiti i drugi ponuđači dobili smo cijenu 2,99. Ne zahvaljujući gradonačelniku koji se sada javno hvali najjeftinijim gradskim prijevozom u Hrvatskoj, jer da je ostalo po njegovom građani bi i dalje plaćali 7 kuna za kartu, imali bi tužbu ostalih ponuditelja, rušenje koncesije od strane Državne komisije za javnu nabavu, financijsku kaznu, obustavu autobusnog prijevoza i ponovno raspisivanje koncesije.

Vijećnica Martinčević podržala je rebalans proračuna upravo zbog gradskog prijevoza kako naši građani ne bi bili oštećeni, te kako bi im se osigurao najjeftiniji javni gradski prijevoz u Hrvatskoj, koji je izrazito važan pogotovo za mještane prigradskih naselja.

Stoga apeliramo na varaždinski HNS koji potpisuje peticije svom gradonačelniku, jer Habuš ne samo da je iz HNS-a već je i predsjednik Gradske organizacije HNS-a, prosvjeduje ispred Gradske vijećnice, a pritom ne mareći da gradskog prijevoza nemamo upravo zbog nerada njihovog gradonačelnika, da svoju energiju usmjere na gradonačelnika da počne obavljati svoje poslove za dobrobit svih građana i da već tradicionalno prestanu prebacivati krivnju na druge zbog nesposobnosti gradonačelnika Habuša.

Gradska organizacija Varaždin Narodne stranke – REFORMISTI