Ratković odgovorila Sakač: Moj radni odnos u 2015. godini trajao je "punih 14 dana"

VV | 12.2.2021. u 16:47h | Objavljeno u Aktualno

Željka Sakač tvrdi da je na nekadašnjoj poziciji pročelnice Jedinstvenog upravnog odjela u Varaždinskim Toplicama neosnovano dobila otkaz s negativnom ocjenom koju je dobila od nekadašnje gradonačelnice i aktualne, radi čega je bila na sudu i dobila osam sporova, pet na Službeničkom sudu, te po jedan spor na Općinskom sudu, Višem službeničkom sudu i Upravnom sudu.

- Svi sporovi su bili u moj korist i dokazali da sam nepravedno izgubila posao i egzistenciju - ukazuje Sakač.

Zadnji spor bio je na Upravnom sudu kojem se žalila radi negativne ocjene kojom ju je ocijenila Dragica Ratković. I taj sudski spor je okončan presudom u njezinu korist, no Ratković koristi mogućnost žalbe te je uputila žalbu Visokom upravnom sudu, koji je već dva puta donio odluku o njezinom predmetu. Na našu objavu na portalu Varaždinskih vijesti, reagirala je prozvana gradonačelnica, a njeno priopćenje medijima prenosimo u cijelosti:

<<Sakač: Nakon otkaza, dobila sam osam sporova, ali još ni kunu niti sam vraćena na radno mjesto>>

"Poštovani,

molim Vas za objavu demantija u dijelu teksta "Sakač: Nakon otkaza, dobila sam osam sporova, ali još ni kunu niti sam vraćena na radno mjesto" objavljenog na Vašem web portalu 10. veljače 2021. u 11.17 sati te u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti od 9. veljače 2021.

S obzirom da se u predmetnom članku iznose neistinite tvrdnje i insinuacije, temeljem čl. 2 st.3 Zakona o elektroničkim medijima, a u svezi čl. 40. Zakona o medijima, ovim putem zahtijevam da objavite ovaj ispravak bez promjena i dopuna na istom ili istovrijednom mjestu programskog prostora i na isti ili istovrijedan način na koji je bila objavljena i informacija na koju se ispravak odnosi.

U dijelu objavljenog teksta gđa. Željka Sakač navodi neistinu koja na najgrublji način omalovažava i mene kao sadašnju gradonačelnicu, ali i tadašnju zaposlenicu Grada Varaždinskih Toplica, kao i samu instituciju Grada Varaždinskih Toplica.

Iako se u Vašem tekstu gđa. Sakač, kako sama kaže, poziva na zdravu logiku prilikom donošenja nekih zaključaka. u dijelu teksta je namjerno izrekla bezočnu laž, što otkriva dokument kojeg je ona sama potpisala.

„U 2015. godini radila sam na mjestu pročelnice, a sadašnja gradonačelnica radila je u tom vremenu na radnom mjestu komunalnog redara gdje je uglavnom cijelo vrijeme bila na bolovanju”, dio je njene izjave koji je potpuno neistinit, da ne upotrijebim težu riječ.

Naime, rješenje Jedinstvenog upravnog odjela Grada Varaždinskih Toplica, koje vlastoručno potpisuje gđa. Željka Sakač, tada kao pročelnica, potvrđuje da je na moj osobni zahtjev datiran s 12. siječnja 2015. godine došlo do sporazumnog raskida odnosa s datumom 14. siječnja 2015. godine. (u prilogu je i spomenuto rješenje s potpisom gđe. Sakač i službenim pečatom Grada Varaždinskih Toplica). Interesira me kako bi gđa. Sakač, koristeći zdravu logiku, objasnila svoju izjavu da sam ja u 2015. godini većinom bila na bolovanju, kada mi je radni odnos u toj godini trajao "punih 14 dana", do sporazumnog raskida na moj zahtjev.

Iz ovoga je jasno vidljivo da je gđa. Sakač spremna otići daleko u svojim lažima, iako je na ovaj način demantirala i ulovila samu sebe u laži.

Ujedno ovime prekidam polemiku s gđom. Sakač, a u njenom sporu s Gradom Varaždinskim Toplicama, koji je započeo kada joj je moja prethodnica uručila otkaz zbog dvije negativne ocjene u njenom radu, prepuštam da pravosudna tijela daju konačni pravorijek."

IMG-20210211-WA0001.jpg