Podolnjak: Most ima sigurnih 12 zastupnika, čvrsto stojimo uz Oreškovića Foto: VV arhiva

Podolnjak: Most ima sigurnih 12 zastupnika, čvrsto stojimo uz Oreškovića

V.M./Varaždinske vijesti | 13.6.2016. u 17:03h | Objavljeno u Aktualno

Saborski zastupnik Mosta i potpredsjednik Sabora Robert Podolnjak danas je u Varaždinu ponovio da Most u ovom trenutku stoji iza Vlade premijera Tihomira Oreškovića.

Potpredsjednik Sabora sudjelovao je na radnom sastanku ministra poljoprivrede Davora Romića i župana Predraga Štromara koji su razgovarali o problemima u poljoprivredi.

Podolnjak je rekao da je politički stav Mosta jasan te da u ovom trenutku čvrsto stoje uz Vladu i premijera Oreškovića.

- To je temeljni stav Mosta u ovom trenutku. Ukoliko neće uspjeti obrana premijera Oreškovića i njegove Vlade, zauzet ćemo novi stav. Sada ne bismo sudjelovali u nikakvom preslagivanju ili potpori bilo kojoj drugoj Vladi. Ukoliko se to dogodi, naš stav je tada novi prijevremeni izbori - rekao je Podolnjak.

Potvrdio je da će Most glasati za njegovo povjerenje te je ustvrdio da Most u ovom trenutku ima sigurnih 12 glasova u Saboru. Na pitanje hoće li Mostovi zastupnici potpisati prijedlog SDP-a o raspuštanju Sabora Podolnjak odgovara da je u prvom planu rasprava o povjerenju Vladi.

- Nakon toga ćemo razgovarati o drugim opcijama, o potpisivanju eventualnog zahtjeva o raspuštanju Sabora, ali to je odluka koja slijedi tek ukoliko Vlada ne dobije povjerenje u Saboru. Most u ovom trenutku raspolaže s 12 sigurnih glasova - naglasio je Podolnjak.

Ministar poljoprivrede Davor Romić jasno je rekao da apsolutno podržava odluke Mosta vezano uz aktualnu političku situaciju.

Označeno u