Andrej Plenković Foto: VV arhiva

Plenković najavio sastanak o razvoju pet sjevernih hrvatskih županija

I.D./Varaždinske vijesti | 24.11.2017. u 09:25h | Objavljeno u Aktualno

Premijer Andrej Plenković na jučerašnjoj je sjednici Vlade RH, među ostalim, izvijestio da je ranije ovoga tjedna u Slavonskom Brodu održana 3. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, koju je predsjednik Vlade ocijenio kvalitetnom i sadržajnom, priopćeno je iz Ureda premijera.

Plenković je istaknuo je da je ubrzana apsorpcija europskih sredstava, kao i ugovaranje projekata.

- Puno smo toga već učinili, a tim kvartalnim susretima stvorit će se kontinuitet rada i fokusa naših aktivnosti u ovoj financijskoj perspektivi na revitalizaciju i gospodarski razvoj Slavonije i pet slavonskih županija - poručio je predsjednik Vlade.

U tom je kontekstu izvijestio da je Vlada primila pismo župana pet sjevernih županija - Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske - koje žele sličan naglasak na sjever Hrvatske.

- Unatoč komparativnoj razvijenosti, postoje i problemi, primjerice minimalnih plaća u tekstilnom sektoru i slično. Tu moramo također fokusirati naše aktivnosti i omogućiti učinkovitiju apsorpciju sredstava, osobito za veće projekte - rekao je Plenković, dodavši da će se u tu svrhu do kraja godine organizirati sastanak i s predstavnicima tih županija.