Petrić: Izvjesno je da je uzrok tog stresa pritisak od strane Ivana Čehoka i njegovih ortaka Foto: Ilustracija

Petrić: Izvjesno je da je uzrok tog stresa pritisak od strane Ivana Čehoka i njegovih ortaka

Varaždinske vijesti | 16.7.2020. u 20:25h | Objavljeno u Aktualno

Na tekst „Čehok: Odluke ionako trebaju i suglasnost Vlade, a Petrića ćemo prijaviti Odvjetničkoj komori“ reagirao je odvjetnik Hrvoje Petrić, a čije reagiranje prenosimo u cijelosti:

- U situaciji gdje se treba donijeti ili ne donijeti odluke koje će presudno djelovati na budućnost Varaždina, normalno je da se gradski vijećnici nalaze pod stresom. Međutim, izvjesno je da je uzrok tog stresa pritisak od strane Ivana Čehoka i njegovih ortaka. Vjerujem da su ljudi u suštini dobri i da znaju razlikovati dobro od zla. Kod odluka koje se donese u petak nema sumnje da nisu dobre. Vijećnici to u sebi dobro znaju i ne žele dati glas za takve odluke. Sugeriranje ljudima da trebaju dići ruke za odluke koje predstavljaju zlo dovodi do stresa.

Najobičnija, za Ivana Čehoka posve uobičajena, je laž da je Grad Varaždin od mog odvjetničkog ureda tražio bilo kakav povrat honorara. Ivan Čehok dobro zna da za to ne postoji ni razlog ni osnova. A posebno je nadrealno takve tvrdnje slušati iz usta čovjeka za kojeg je sudskom presudom utvrđeno da je Grad Varaždin oštetio za 5,5 milijuna kuna.

Činjenica da DORH, u predmetima obuhvaćenim integralnom nagodbom, provodi izvide je javno vidljiva uz „malo skrolanja“ i „par klikova mišem“ putem sustava e-predmet. Mnogo značajnije od toga je da je Ivanu Čehoku ta činjenica očito otprije poznata i da hvata zadnju slamku prije no što mu istekne mandat i što bude otpraćen na odsluženje zatvorske kazne. I ne libi se na svom „putu prema dolje“ sa sobom povući i svoje vijećnike.

Što se tiče mog ranijeg zastupanja Grada Varaždina, isto je bilo visoko profesionalno i stručno. A moj aktivistički angažman je samo nastavak truda da se Grad spasi od nenadoknadive štete. To je posao koji bi inače bio zadatak Ivana Čehoka, no njemu je odavno važnije spašavanje sebe samog od dugogodišnjeg boravka u zatvoru - navodi Petrić.