Općina Trnovec Bartolovečki: Kandidat HNS-a za načelnika je Miro Koren

Varaždinske vijesti | 19.4.2021. u 17:46h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Kandidat Hrvatske narodne stranke za načelnika Općine Trnovec Bartolovečki bit će Miro Koren. Kako je najavio na predstavljanju kandidature u ponedjeljak, nakon osam godina mandata stranačkog kolege Zvonka Šameca, nastavit će razvoj općine i realizaciju velikih projekata.

Koren je uvodno zahvalio Zvonku Šamecu na svemu što je u proteklih osam godina učinio za mještane općine Trnovec Bartolovečki.

– Ono s čime ja kao kandidat za načelnika, i moj tim, zajedno izlazimo pred birače je program kontinuiteta i program nastavka razvoja naše općine, program nastavka velikih investicija, program nastava realizacije velikih projekata – rekao je Koren.

U protekla dva mandata, u proteklih osam godina koliko su HNS i načelnik Zvonko Šamec vodili Općinu Trnovec Bartolovečki, stiglo je 79,5 milijuna kuna investicija.

– Nikada toliko investicija nije stiglo u našu općinu i s pravom možemo reći da je proteklih osam godina bilo osam godina konstantnog snažnog razvoja naše općine – kazao je Koren.

Podsjetio je da je najviše uloženo u Aglomeraciju Varaždin na području općine, u izgradnju i održavanje prometnica, obnovu društvenih domova. Naglasio je da je, uz velike projekte, najvažnije ulaganje u mlade.

– A kako bismo pomogli prije svega mlade obitelji s djecom povećat ćemo naknade za novorođene na 3.000 kuna za svako dijete te 1.000 kuna više za svako naredno dijete u obitelji. Sufinancirat ćemo vrtiće sa 70 %, proširiti i dograditi dječji vrtić u Trnovcu – najavio je Koren.

Dodao je da će roditelji u potpunosti biti oslobođeni plaćanja produženog boravka u osnovnim školama u Trnovcu i Šemovcu i troškova školske kuhinje za učenike iz obitelji slabijeg socijalnog statusa. Najavio je izgradnju POS stanova te besplatni priključak kanalizacije mladima za kupnju ili izgradnju prve nekretnine. U programu HNS-ovog kandidata za načelnika je i uređenje groblja u Bartolovcu, adaptacija grobne kuće u Šemovcu uz proširenje nadstrešnice te izgradnja parkirališta i prilaza groblju. Nastavit će poticanje razvoja gospodarstva i poljoprivrede. Najavio je i projekt izgradnje kulturnog i vatrogasnog centra za koji je dokumentacija pripremljena. Nastavit će s podupiranjem projekata i programa udruga te brigom za mještane treće životne dobi kojima će se uz isplatu Božićnica osigurati i Uskrsnice.

– Uskoro ćemo predstaviti detaljan program za svako mjesto u općini, od Zamlake do Trnovca, te predstaviti kandidate za listu HNS-a koja će i ovoga puta biti pobjednička lista u Općini Trnovec Bartolovečki – poručio je Miro Koren.

Aktualni načelnik Zvonko Šamec zahvalio je svima na suradnji u proteklih osam godina koje su Općinu Trnovec Bartolovečki učinile jednom od najrazvijenijih općina u Varaždinskoj županiji, ali i na sjeveru Hrvatske.

– Iz osobnih razloga ne mogu se više kandidirati za načelnika Općine. Mislim da sam napravio sve što se u datom momentu moglo napraviti. Znam da bi mještani uvijek htjeli da se napravi više i bolje, ali napravili smo ono što je bilo moguće, uz pomoć ministarstava, Vlade Republike Hrvatske, komunalnih poduzeća i mislim da su rezultati vidljivi na području cijele naše općine – rekao je Šemec.

Potporu Korenovoj kandidaturi dali su i saborski zastupnik Predrag Štromar te kandidat HNS-a za župana Krunoslav Lukačić.

– Zadnje 3,5 godine u općinu Trnovec Bartolovečki došlo je jako puno novaca od Vlade RH za puno projekata. Radi se o desecima milijuna kuna koji su kvalitetno uloženi za dobrobit građana. Tako će biti i dalje. Ovu Vladu podupiremo, imamo odličnu komunikaciju. Jedna jako bitna stvar koja je ušla u program Vlade su besplatni vrtići. Ja sam siguran da ćemo sa 1.1. iduće godine uspjeti, načelnik i ja kao saborski zastupnik i resorno ministarstvo za obrazovanje, da ćemo uvesti besplatni vrtić i općini Trnovec Bartolovečki – kazao je Štromar.

Kandidat Lukačić je naglasio da će kao budući župan slušati građane i gospodarstvenike, a za općinu Trnovec Bartolovečki da će nastaviti s kontinuitetom razvoja.

- Ovdje prepoznajemo Miru Korena kao kvalitetnog kandidata koji će nastaviti s projektima koji su započeli u mandatu Zvonka Šameca. Siguran sam da će znanje i iskustvo gospodina Šameca biti od velike pomoći našem budućem načelniku Korenu, a vjerujem da i svi mještani od njega očekuju daljnji doprinos razvoju općine. Ovim primjerom HNS ponovo dokazuje kako nam je čovjek na prvom mjestu i da ništa nije važnije od ljudskog zdravlja. A svjedoci smo u posljednje vrijeme da se drugi poigravaju s našim zdravljem, ali i živcima. Ja vam kao budući župan garantiram da ću slušati prijedloge naših građana i gospodarstvenika, ali i onih koji brinu o našem zdravlju te neću biti i epidemiolog i imunolog i doktor i što još ne u jednoj osobi – poručio je Lukačić.

 

Označeno u
Galerija slika