O TTS-u reagirao i Grad: Ponovo gledamo lijenost dva čelna čovjeka SDP-a

VV | 24.3.2021. u 13:36h | Objavljeno u Aktualno

Nakon prozivanja SDP-a te odgovora koji su dobili od TTS-a, na cijelu situaciju sa zemljištem na kojem se gradio TTS se javio i Grad Varaždin, točnije zamjenik gradonačelnika Varaždina, Zlatan Avar. Njegovu objavu za medije prenosimo u cijelosti.

<<SDP: Prodaja zemljišta TTS-u je ogledni primjer Čehokovog pogodovanja na štetu grada>>

<<TTS-Sport: SDP je pokazao veliko neznanje i nepoznavanje zakona RH>>

"Predsjednik gradske organizacije SDP-a trebao bi, kad već iznosi svoje mišljenje, pročitati relevantne zakone pa bi mu bilo jasno da ono što govori ne odgovara činjenicama.

Nažalost, ponovo gledamo lijenost dva čelna čovjeka SDP-a, koji nisu u stanju pročitati zakon i shvatiti da se zemljišta na kojem je zasnovano pravo građenja vraća vlasniku  ali je vlasnik dužan platiti razliku za koju je zemljište vrjednije ako je sagrađen objekt.

Kao gradska uprava naslijedili smo zahtjev za kupnjom dijela zemljišta na kojem je sada zasnovano pravo građenja te raspisali natječaj. Prirodno je i poslovno logično da u pola razdoblja trajanja prava građenja investitor i Grad razgovaraju o budućim odnosima. Gradsko vijeće će odlučiti hoće li ostati pravo građenja ili će se zemljište prodati kako bi TTS mogao dalje investirati i aplicirati prema EU fondovima.  Ovdje je pitanje treba li privatne inicijative u sportskom poduzetništvu podržati jer smanjuju pritisak na javne objekte koji nemaju svoju komercijalnu isplativost, ali donose sportsku, rekreativnu i zdravstvenu dobit za građane.

Ovo nije prvi puta da Marković i Bosilj napadaju i kleveću privatne poduzetnike te pokazuju svoju sklonost otimačini privatne imovine kako su to u mračna vremena radili njihovi prethodnici.

Nećemo i ne želimo previše vremena trošiti na retrogradne ispade Markovića i Bosilja jer postoje pametnije stvari s kojima se bavimo."