O elektroničkoj sjednici i prodaji zemljišta: "Svi koji misle da to nije dobro, neka se izjasne emailom"

MGA/VV | 18.8.2020. u 19:08h | Objavljeno u Aktualno

Gradonačelnik Ivan Čehok odgovorio je zašto smatra da nema razloga da se hitna sjednica Gradskog vijeća, zakazana za četvrtak, ne održi elektroničkim putem.

Nakon što je sazvana sjednica sa samo jednom točkom dnevnog reda, a to je prodaja zemljišta u Gospodarskoj zoni Brezje zagrebačkoj tvrtci Adimo, nestranački vijećnik Vjeran Strahonja izrazio je nezadovoljstvo time što se sjednica ponovno ne saziva uživo i što vijećnicima nije omogućena rasprava o toj temi nego će se samo putem emaila izjasniti za ili protiv. 

- Raspisali smo javni natječaj i vijećnicima smo više puta rekli da postoji veliki interes investitora u zoni Brezje i da imamo zainteresirane kupce, o čemu su i mediji izvjestili. Raspisan je bio javni natječaj, bila je procijena vještaka za zemljište, ljudi su se javili, imaju sve uvjete za investiciju, njima se žuri i hoće graditi. Vijećnici mogu i na ovaj način raspravljati, svi koji misle da to nije dobro, neka svoje mišljenje pošalju emailom. Naravno da bi bilo bolje da se sazivaju sjednice, ali svi vidimo što se događa i ne vidim razloga da sada sazivamo sjednicu zbog jedne točke. Mislim da nema Varadžinca koji bi se mogao protiviti prodaji zemljišta takvoj tvrtci - smatra gradonačelnik.