NS Reformisti: Gradska organizacija Varaždin osnovala Interesni odbor mladih

V.V. | 14.3.2018. u 11:52h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Gradska organizacija Varaždin je jučer, 13. ožujka, održala Osnivačku skupštinu Interesnog odbora mladih. Za predsjednika jednoglasno je izabran Dominik Kobzinek, dok su za njegove zamjenike izabrani Jelena Grabar i Karlo Kišić.

Među mladima postoji otpor prema politici, nerazumijevanje i ne zainteresiranost, a upravo s ciljem poticanja uključivanja mladih u svakodnevna politička pitanja Reformisti su osnovali ovaj Interesni odbor. Kobzinek je predstavio plan i program rada u kojem u prvom redu ističe tribine i aktivnosti vezane na edukaciju i obrazovanje mladih, uključivanje u aktualne svakodnevne teme koje utječu na život mladih, komunikaciju s mladima putem društvenih mreža te komunikaciju kroz aktivnosti na terenu. Mladi su temelj na kojem se gradi društvo i potrebno ih je uključiti u sve razine društvenog djelovanja.

Osnivačku skupštinu otvorio je potpredsjednik Gradske organizacije Varaždin i zamjenik župana Robert Vugrin.

- Možete sjediti u kafiću i negodovati, možete pisati negativne komentare po društvenim mrežama, ali Vi ste odabrali biti ovdje danas i to je znak da ste željni promjena i zaista Vam želim da u tome uspijete. Mi ćemo stajati iza vas, pomagati vam i poticati vas u svim vašim aktivnostima - naglasio je Vugrin.
Predsjednik Županijske organizacije Reformista Varaždinske županije i zamjenik župana Tomislav Paljak istaknuo je važnost i ulogu Gradske organizacije Varaždin u Županijskoj organizaciji.

- Gradska organizacija Varaždin je žila kucavica cijele organizacije, naša organizacija u Županiji biti će toliko jaka koliko će ju pumpati glavna arterija kroz svoju temeljnu organizaciju i Interesne odbore – rekao je Paljak.
Na kraju same skupštine obratio se predsjednik stranke i župan Varaždinske županije Radimir Čačić istaknuvši projekte u Varaždinskoj županiji koji direktno utječu na mlade kao što su projekti u obrazovanju te brza pruga koja je posebno važna za sve buduće studente.  

- Obrazovanje je u Varaždinskoj županiji standard. U prošlom mandatu kao župan pokrenuo sam cijeli niz reformi i mjera koje danas imaju odlične rezultate, a posebno smo ponosni jer je danas u našoj Županiji upis u srednje škole gotovo 100%. Također, udvostručen je broj upisanih na fakultete kao rezultat obrazovane politike koju provodi županija  - naglasio je Radimir Čačić.

Predsjednik Reformista istaknuo je i važnost mladih u politici.

- Obrazujte se, dajte svoj doprinos društvu i onda se ponudite da vodite druge ljude. Osigurajte da Vas ljudi cijene, ne zbog funkcije već zbog Vaših sposobnosti. Želim Vam puno uspjeha u daljnjem radu - za kraj je rekao predsjednik Reformista i župan Radimir Čačić.

Osnivačkoj skupštini mladih prisustvovali su i potpredsjednica Reformista i posebna savjetnica župana Natalija Martinčević, županijski vijećnici Vlasta Cindrić i Nenad Koščak te gradski vijećnik i potpredsjednik Gradske organizacije Darko Detelj.

Označeno u