NS-R: Tribina o oporukama te ugovorima o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju

vv | 21.10.2016. u 18:39h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Interesni odbor umirovljenika Narodne stranke - REFORMISTI održao je u prostorijama 7. Mjesnog odbora Biškupec tribinu za umirovljenike i osobe starije životne dobi na temu „Zbrinuta zlatna dob“, odnosno o oporukama te ugovorima o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju.

Zbog velikih nedoumica, problema te mogućih posljedica uzdržavanih i oni koji uzdržavaju, stručna predavačica je na ovoj tribini pojasnila pojmove oporuke, ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju. Pojam oporuke, koje su joj karakteristike te što je važno da oporuka bude pravovaljana bila je jedna od tema na predavanju. Također, svi sudionici ove tribine mogli su čuti pojašnjenje što je ugovor o doživotnom, a što o dosmrtnom uzdržavanju koje su razlike navedenih ugovora, a koje su sličnosti.

U cilju zaštite i što boljeg informiranja naših građana, a i zbog velikog interesa, tribina na istu temu će se održati u svim mjesnim odborima.

- U gradu Varaždinu danas živi više od 12.000 umirovljenika, dakle oko 25 posto ukupnog stanovništva. Drugi iznimno važan podatak je da gotovo 1/3 umirovljenika i starijih osoba u gradu Varaždinu, a naročito žena iznad 65 godina, ne može zadovoljiti osnovne životne potrebe i živi na rubu siromaštva. Naše društvo ne vodi dovoljno brige o umirovljenicima. Kako bismo potaknuli sve na djelovanje u cilju poboljšanja kvalitete života umirovljenika i starijih osoba te posebno unapređenje položaja umirovljenika u gradu Varaždinu, osnovali smo prije više od godinu dana Interesni odbor umirovljenika. Odbor okuplja velik broj članova, a upravo  je u završnoj fazi izrade posebni program za umirovljenike grada Varaždina koji će biti važan dio programa Reformista na lokalnim izborima sljedeće godine", istaknula je predsjednica Gradske organizacije Reformista Varaždin Natalija Martinčević.

Umirovljenicima se obratila i predsjednica Interesnog odbora umirovljenika Reformista Nevenka Kobal koja je najavila niz zanimljivih tribina i aktivnosti za umirovljenike.