Natalija Martinčević: Potpuni debakl Ivana Čehoka Foto: NS Reformisti

Natalija Martinčević: Potpuni debakl Ivana Čehoka

Varaždinske vijesti | 26.4.2019. u 15:36h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je jučer stiglo rješenje Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave u kojem se poništila Odluka varaždinskog Gradskog vijeća od 18. veljače, još jednom se zahuktala rasprava o rješavanju bala, a svoja razmišljanja oko problematike koja se nikako ne može riješiti, podijelila je i Natalija Martinčević, gradska vijećnica iz stranke NS reformista.

- Dvije godine nakon preuzimanja izvršne vlasti i velikih najava da će odmah riješiti balirani otpad, danas je potpuno jasno da gradonačelnik Čehok i njegov koalicijski partner HDZ nemaju nikakvo rješenje za bale u Brezju. Svoj mandat Čehok je započeo velikom predstavom. U noći u ljeto 2017. godine, neposredno nakon lokalnih izbora, u Brezju su se pojavljivali kamioni koji su počeli odvoziti bale. Od tada do danas je od oko 120.000 tona uspio odvesti „čak“ 3.200 t, a sve preostale stoje u Brezju te i dalje, već punih 15 godina predstavljaju, prema tvrdnjama Čehoka, veliku ekološku i zdravstvenu prijetnju, što je i navodio kao razlog za potpisivanje ugovora bez javne nabave - rekla je Martinčević.

- To se, nažalost, neće promijeniti jer je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) poništila odluku Gradskog vijeća iz veljače ove godine, za koju vijećnici Narodne stranke – Reformisti nisu glasovali.
DKOM je poništio Odluku se da se van snage stavi Odluka o odabiru zajednice ponuditelja u postupku davanja koncesije za obavljanje komunalne djelatnosti odlaganja baliranog miješanog komunalnog otpada. Zbog prijedloga gradonačelnika Čehoka potpomognutog pravnim mišljenjem Damira Habijana (HDZ), Grad Varaždin se vratio ponovno unatrag te se našao u dosad neviđenoj pravnoj zavrzlami u kojoj imaju dva obvezujuća pravna posla temeljem kojih se već sada vodi cijeli niz sudskih sporova, a potpuno je izvjesno da će se pokrenuti i novi. To je potpuni debakl politike Ivana Čehoka, za kojeg se sada definitivno potvrdilo da ne samo da nema nikakvo rješenje za balirani otpad koji se u Brezju počeo gomilati prije 15 godina upravo na temelju njegove odluke, već je najnovijim odlukama uz potporu svog pravnog savjetnika Habijana (HDZ) problem uspio dovesti do apsurda - zaključila je Martinčević u svom priopćenju za javnost.