Nakon zelenog tima, Varaždinsku županiju obišao i plavi tim HDZ za izbore za Europski parlament Foto: HDZ Varaždinske županije

Nakon zelenog tima, Varaždinsku županiju obišao i plavi tim HDZ za izbore za Europski parlament

VV | 13.5.2019. u 17:11h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je nedavno tzv. zeleni tim kandidata HDZ za izbore za Europski parlament, u kojem su i prvi varaždinski gradonačelnik Stjepan Adanić te saborska zastupnica iz 3. izborne jedinice Sunčana Glavak, obišao južni i istočni dio Varaždinske županije, jučer, 12. svibnja je plavi tim s Dubravkom Šuicom, Tomislavom Sokolom, Goranom Paukom, Nikolinom Brnjac i Domagojem Maroevićem posjetio Varaždin i zapadni dio županije.

Domaćini su im bili saborski zastupnici Anđelko Stričak i Josip Križanić, predsjednik Županijske skupštine Alen Runac te HDZ-ovi načelnici općina.

– Naši kandidati obišli su sve općine i gradove, jer nam je bitno doslovno svako mjesto. To smo dokazali i unatrag dvije tri godine učinivši područje Varaždinske županije doslovno velikim gradilištem – rekao je Stričak.

kneginec.JPG

Obilazak Varaždinske županije kandidati s HDZ-ove liste za Europski parlament, liste broj 9, počeli su u Gornjem Knegincu gdje ih je dočekao načelnik Goran Kaniški te su posjetili novi dječji vrtić izgrađen s 2,5 milijuna kuna iz europskih fondova. Potom su u Varaždinu, u pratnji predsjednika Gradske organizacije HDZ-a i predsjednika Gradskog vijeća Damira Habijana, razgovarali s građanima te održali konferenciju za novinare na kojoj je Dubravka Šuica naglasila da je područje Varaždinske županije vrlo dobro u korištenju fondova Europske unije i da tako treba nastaviti kako bi standard građana Hrvatske bio uz bok onom građana EU.

Program je nastavljen u Sračincu gdje je odana počast poginulim hrvatskim braniteljima. Nakon predstavljanja programa u Petrijancu, u Cestici su kandidati upoznati s 26 milijuna kuna vrijednim projektom Hrvatskih voda, dijelom financiranim europskim novcem – izgradnjom dravskog nasipa koja će područje s više od 3.000 stanovnika učinkovitije štititi od poplava. S kandidatima je bio i načelnik Općine Vinica, Marijan Kostanjevac, kod kojeg su posjetili Arboretum Opeka. To je još jedan primjer pomoći države lokalnim projektima jer je nedavno ministar državne imovine Goran Marić s Varaždinskom županijom potpisao ugovor o davanju na uporabu dvorca i arboretuma Opeka za projekt Regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi.

U najzapadnijoj općini Varaždinske županije – Bednji, s načelnikom Damirom Poljakom, kandidati HDZ-a razgovarali su s građanima na proslavi blagdana svetog Izidora, Dana Općine te posjetili gradilište dječjeg vrtića u Bednji. Iz europskih fondova osigurano je gotovo pet milijuna kuna za prvi vrtić na području Općine. Obišli su i lokacije važne za turizam i gospodarstvo zapadnog dijela Varaždinske županije – dvorac Trakošćan i Turističko kulturno-informativni centar u Lepoglavi, također projekt proveden sredstvima Europske unije.

ivanec.JPG

U Ivancu su odali počast poginulim hrvatskim braniteljima, a potom gostovali u programu Radio Maxa. Kandidate HDZ-a za izbore za Europski parlament domaćin, načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić, upoznao je s gospodarskim potencijalom tog područja. Tako su u Šijancu posjetili OPG Zagorec, s proizvodnjom povrća. Obilazak Varaždinske županije, uoči skupa s predstavljanjem programa u Varaždinu, zaključili su druženjem s građanima u Beletincu, u Općini Sveti Ilija, gdje ih je dočekala predsjednica HDZ-ovog Kluba vijećnika u Županijskoj skupštini i predsjednica Zajednice žena „Katarina Zrinski“, Nadica Dreven Budinski. Na kraju su kandidati Tomislav Sokol, Goran Pauk, Nikolina Brnjac i Domagoj Maroević predstavili program HDZ-a za izbore za Europski parlament – „Hrvatska za generacije“, na skupu u varaždinskom HNK. Poslana je poruka zašto su važni europski izbori te zašto je važno glas dati HDZ-u koji na listi broj 9 ima stručne ljude s karijerama, koji znaju kako europski sustav funkcionira i kako realizirati hrvatske interese u europskim institucijama.

trakoscan.jpg

Označeno u