PUŽ u Druškovcu: Toplički učenici Hrvoje Hostnjak i Filip Križanić osvojili prva dva mjesta

J.Š./Varaždinske vijesti | 16.3.2018. u 07:51h | Objavljeno u Društvo

U Područnoj školi Druškovec je 9. ožujka održan četvrti od ukupno pet šahovskih turnira Pojedinačnog prvenstva učenika osnovnih škola Varaždinske županije za ovu školsku godinu i postavljen je novi rekord po broju natjecatelja.

Naime, sudjelovalo je čak 128 natjecatelja, a Osnovnu školu A. i I. Kukuljevića iz Varaždinskih Toplica predstavljalo je njih devetero.

OŠ A. i I. Kukuljevića iz Varaždinskih Toplica imala je dva predstavnika na A turniru, Hrvoja Hostnjaka i Filipa Križanića, koji se uobičajeno izmjenjuju na prva dva mjesta. Ovog puta pobijedio je Hrvoje Hostnjak, a drugi je bio Filip Križanić dok je treće mjesto osvojio Leonardo Petriš iz PŠ Druškovec.

Na B turniru viših razreda pobijedio je Petar Rušec iz PŠ Druškovec, a toplička predstavnica Tina Šebrek osvojila je 6. mjesto. Na C turniru viših razreda toplička škola nije imala predstavnika, a pobijedila je Marta Maloić-Surko iz PŠ Druškovec.

Na A turniru - niži razredi pobijedio je Max Poljan iz VI. OŠ Varaždin, a predstavnici topličke škole zauzeli su sljedeća četiri mjesta: Petar Križanić bio je drugi, Mislav Matkun treći, Luka Lončarić četvrti, a Petar Kanešić peti.

Na B turniru nižih razreda toplička škola nije imala predstavnika, a pobijedio je Adrian Petrus iz OŠ Bisag. Na C turniru od Topličanaca nastupili su Vedran Ljubić zauzevši na kraju 9. mjesto te Jura Dolenec koji je bio 11.

Pobjednik C turnira za niže razrede bio je David Klopotan iz II. OŠ Varaždin. Zadnji turnir Pojedinačnog prvenstva učenika osnovnih škola Varaždinske županije za 2017/18. godinu održat će se u sklopu Festivala šaha 7. travnja u Varaždinu.

Inače,  na zadnja dva turnira PUŽ-a natjecatelji se prema plasmanu dijele na šest odvojenih turnira, po tri kod viših i nižih razreda. Na A turnirima nastupilo je po osam najboljih prema trenutnom ukupnom plasmanu, na B turnirima po osam sljedećih te na C turnirima svi ostali.

Detalji o turniru sa svim rezultatima i prikazom partija A turnira nižih razreda dostupni su ovdje.

Označeno u