Na okupljanju varaždinskih SDP-ovaca: "Pišu nam male brojke, ali ovdje nas je više nego lani"

| 8.2.2019. u 19:37h | Objavljeno u Aktualno

- S nama je ovdje danas puno više u odnosu na prošlu godinu, a to me iznenadilo s obzirom da nam pišu neke male brojke i govore da smo ovakvi i onakvi, a dogodio se paradoks, ovdje je 40 ljudi više nego lani, i ovdje je pola Zagreba više nego lani, ali, kao što mi je Bruno Ister rekao, nije važno koliko nas je nego kakvi smo - rekla je u svom govoru predsjednica SDP-a Varaždinske županije Barbara Antolić na okupljanju SDP-ovaca večeras u hotelu Turist povodom 28. godina SDP-a na varaždinskom području.

 

20190208_181559_1.jpg

 

Rekla je da je SDP izgubio dosta članova, ali su ove godine dobili i nove članove, posebice u Varaždinu, Tužnom i Petrijancu. Također je poručila svojim stranačkim kolegama da im predstoje izbori za EU parlament i "da je svatko od njih nositelj kampanje".

- U Županiji imamo oko 1400 članova, a od njih je ovdje večeras 320 članova, to je dokaz da je SDP nešto. Ovdje su članovi koji su ostali dosljedni, iako je SDP-u danas teže nego prije, ali sjećam se početaka kad je SDP imao 5 posto. Sad je slično i počinjemo jednu novu paradigmu i želimo se otvoriti - istaknula je Antolić na skupu na kojem je bio i predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

 

- Tko kaže da nema SDP-ovaca, prvo jedno veliko hvala svima vama i na vašem radu. Prošla je godina bila iznimno teška i za SDP i za Hrvatsku, a i godina koja je krenula bit će puna izazova. Smjer koji smo zacrtali ohrabruje nas i motivira jer znamo da smo na pravom putu. Između ostalog, ostvarili smo rodni paritet, imamo isti broj žena i muškaraca na listi. Prošle smo godine predstavili naš plan za veće plaće, bolje zdravstvo, zaustavljanje iseljavanje i deblokadu građana. To su naše politike jer smo svjesni da u Hrvatskoj nitko ne bi smio raditi za plaću manju od 4.000 kuna neto. Podizanje plaće moguće je trenutno, kao i podizanje mirovina za 300 kuna. Odredili smo novi smjer, otvorili smo prostor osobnih sloboda i borba protiv nepravde, nejednakosti i diskriminacije uvijek je naša zadaća. Svi moramo imati pravo pristupa na uspjeh i pravo na društvo jednakih mogućnosti i ravnopravnih ljudi, a ne samo mogućnosti za privilegirane. Želimo braniti svoje interese u Bruxellesu, a ne biti briselski sluga. Želimo da naši građani imaju ista prava kao i u drugim članicama EU-a. Imamo najbolje kandidate na listi za europske izbore, imamo najbolje europarlamentarce, najbolji program i sve preduvjete da ostvarimo uspjeh na ovim izborima. Snaga SDP-a nije u količini novca i u davanju lažnih obećanja, snaga SDP je i u istini, ljudima i našim vrijednostima, iza kojih stojimo - poručio je čelnik SDP-a.

 

 

 

 

 

Označeno u