Mladi HNS-a Varaždin igračkama razveselili mališane iz Utočišta sv. Nikola

D.P/Varaždinske vijesti | 24.7.2016. u 15:30h | Objavljeno u Aktualno

Mladi HNS-a Varaždin organizirali su humanitarnu akciju za pomoć najmlađim štićenicima Utočišta sv. Nikola.

Tako su tijekom prošlog tjedna sakupljali igračke, slikovnice, bojanke i slatkiše, a donaciju su predali u petak. Prilikom uručivanja donacije prisustvovali su, uz predstavnike Mladih HNS-a, i varaždinski gradonačelni Goran Habuš, kao i Zlatan Mošmondor, tajnik županijskog HNS-a te Mira Visković kao predstavnica Ženske inicijative Varaždinske županije.

- Uvijek me vesele ovakve akcije, a posebno kad ih iniciraju i realiziraju mladi. Djeca su najbitnija i svi bi trebali raditi za njihovu dobrobit – rekao je varaždinski gradonačelnik Goran Habuš.

- Namjera nam je pažnju i pozornost usmjeriti na one kojima je pomoć najpotrebnija, te želimo biti primjer drugim mladima da se bave volontiranjem i humanitarnim radom – rekla je Petra Bakšaj, predsjednica Mladih HNS-a Varaždin te pritom istaknula kako joj je drago da su se i drugi predstavnici mladih, bilo da je riječ o udrugama ili stranačkim aktivnostima, uključili u slične akcije.

- Ovakvih akcija zasigurno će biti još, a tijekom ljeta u planu su i nove humanitarne aktivnosti – rekla je Petra Bakšaj i zahvalila svim građanima koji su podržali akciju.