Mladenović: Postavljen mi je ultimatum, nastavljam kao nezavisni vijećnik Foto: VV arhiva

Mladenović: Postavljen mi je ultimatum, nastavljam kao nezavisni vijećnik

Varaždinske vijesti | 30.7.2019. u 14:47h | Objavljeno u Aktualno

Denis Mladenović, varaždinski gradski vijećnik s Nezavisne liste Ivana Čehoka, danas je priopćenjem obavijestio javnost da će ubuduće djelovati kao nezavisni vijećnik.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Obavještavam Vas da mi je postavljen ultimatum da danas, 30. srpnja u podne dam svoj mandat gradskog vijećnika na raspolaganje nezavisnoj kandidacijskoj listi Ivana Čehoka sa koje sam izabran u Gradsko vijeće Grada Varaždina, međutim to sam odbio.

U protekla dva tjedna iskreno sam razmišljao da to i učinim jer uskoro očekujem rođenje drugog djeteta, a svakodnevno se nalazim pod velikim stresom u iščekivanju rujna, sljedećih sjednica Gradskog vijeća i vrlo važnih odluka za Grad Varaždin, a samim time i njegove građane.

S druge strane, u više navrata u posljednje vrijeme rečeno mi je da se maknem iz Gradskog vijeća i politike jer ću biti „sameljen“. Shvatio sam to ozbiljno, te ukoliko će se nastaviti, biti ću primoran obratiti se za pomoć nadležnim institucijama.

Svjestan sam mogućih posljedica za sebe; od egzistencijalnih do javnog blaćenja, sramoćenja i potencijalnog medijskog linča onih kojima očito smetam, međutim, ne želim ni pod koju cijenu odustati od štićenja interesa naših sugrađana i borbe za „bolje sutra“ svih nas i naše zajednice.

Tužan sam što je svega nekolicina građana Varaždina svjesna ozbiljnosti političke situacije u gradu i upućena u problematiku politike koja na kraju krajeva, kroji sudbinu i živote njih, njihove djece i okoline.

Smatram da bi grad u kojem živimo, trebao biti grad ugodan za život i po mjeri svakog čovjeka što je nekad i bio. Tome nikako ne ide u prilog činjenica da nas očekuje „siva“ jesen, koja bi mogla donijeti nova, enormna zaduženja grada, odnosno naših sugrađana.

Svoju daljnju borbu za dobrobit naših građana nastaviti ću djelovanjem kao nezavisni gradski vijećnik bez obzira na posljedice, obzirom da smatram da je društveni interes iznad mog bilo kakvog osobnog interesa.