Milanović za Varaždinske vijesti: Prošla Vlada nije zakinula sjever Hrvatske

| 29.2.2016. u 13:43h | Objavljeno u Aktualno

Predsjednik SDP-a i bivši premijer Zoran Milanović tvrdi da sjever Hrvatske nije bio zakinut za vrijeme prošle Vlade, kao i da nije bilo problema u vertikali vlasti. Priznaje da su se neke stvari mogle napraviti drukčije, kao problem bala u Varaždinu, koje su se možda mogle maknuti, a nisu. Ali tko radi, taj i griješi. A bivša je Vlada, kaže Milanović, itekako radila i o tome govore rezultati.

– Mislite da nije bilo pritisaka da smanjim mirovine i plaće, ali nisam to učinio. A koliko je samo mladih dobilo priliku za prvi posao zahvaljujući mjerama za zapošljavanje. Sjetimo se i zakona o švicarcima. Mogao bih satima govoriti o tome što je prošla Vlada dobro napravila, a vjerojatno bih mogao dosta toga reći i o tome što nismo napravili ili što smo mogli napraviti drugačije, ali ne bih se volio prisjećati onoga što nas je dočekalo na početku mandata. Mislim da smo napravili puno – rekao je, među ostalim, Milanović u intervjuu za Varaždinske vijesti.

Subotnje poslijepodne proveo je u Ludbregu, jedinom gradu u Varaždinskoj županiji koji ima gradonačelnika iz redova SDP-a.

Zašto smatra da Koračević nije trebao tražiti odštetu od HEP-a, što kaže o problemu bala u Varaždinu, a što o prozivkama vladajućih o tome da je bivša Vlada zapostavljala Sjever Hrvatske, te zašto nije bilo SDP-ovih dužnosnika iz Varaždinske županije u prošloj Vladi, kakva su njegova razmišljanja o političkim imenovanjima, a kakva o privilegijama zastupnika te postoji li mogućnost da podrži projekte aktualne Vlade pročitajte u intervjuu u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti...