Matija Zamljačanec novi predsjednik Mladih HNS-a

I.D./Varaždinske vijesti | 11.4.2016. u 20:34h | Objavljeno u Aktualno

U Zagrebu je u subotu, 9. travnja održana redovna izborna skupština Mladih HNS-a na kojoj je izabrano novo vodstvo.

Novi predsjednik je 29-ogodišnji Matija Zamljačanec iz Koprivničko-križevačke županije. Za jednog od potpredsjednika izabran je Alen Grabar, predsjednik Mladih HNS-a Varaždinske županije, a novi tajnik je Ivan Bednjanić Bunić, također iz Varaždinske županije.

- Na današnjoj političkoj sceni u Hrvatskoj, prepunoj podjela, cenzura, dijeljenja i ekstremizma, potrebni su jaki Mladi HNS-a. Progresivno liberalno razmišljanje kao protuteža ekstremizmu i podjelama, zaštita sloboda i prava svih građana i mladih kao temeljne vrijednosti Europske unije, bit će glavne teme Mladih HNS-a. Maknuti se od prošlosti za bolju budućnost svih - poručio je novi predsjednik Mladih HNS-a Matija Zamljačanec u svom obraćanju delegatima.

Izbornu skupštinu Mladih HNS-a otvorila je saborska zastupnica HNS-a i predsjednica Gradske organizacije HNS-a Grada Zagreba Anka Mrak Taritaš i poručila Mladima HNS-a da "uvijek moraju biti jedan korak ispred drugih, propitivati politike i ne dozvoliti sadašnjoj vlasti da nas vraća korak unatrag".

Okupljenim Mladima HNS-a obratio se i predsjednik Središnjeg odbora HNS-a i župan Varaždinske županije Predrag Štromar.

- Mladi HNS-a su nova generacija politike. Na vama je da određujete smjer u kojem ova država treba ići i upravo zato trebamo Mlade - poručio je Štromar.

Nakon Izborne skupštine, Mladi HNS-a uputili su se pred Filozofski fakultet u Zagrebu kako bi podržali studente Filozofskog fakulteta u njihovom nastojanju da ostanu jedinstveni kao do sada. Time su, kako ističu, poslali jasnu poruku i stav o najavljenom prijedlogu spajanja Filozofskog i Bogoslovnog fakulteta u Zagrebu.