Luka Zrinski iz Varaždinske županije izabran za glavnog tajnika Foruma mladih SDP-a Hrvatske

Varaždinske vijesti | 27.11.2019. u 18:57h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Forum mladih SDP-a Hrvatske u subotu 23. studenog održao je XI. Izbornu konvenciju u Novinarskom domu. Tom prigodom Konvenciju su pozdravili i predstavnici drugih politički bliskih pomladaka, Marija Kukić predsjednica Mladih HSS-a i Marta Ana Cesar potpredsjednica Mladih Glasa. Zatim potpredsjednica Europske organizacije mladih socijalista i socijaldemokrata Catalina Stefanescu te predstavnici srodnih stranaka iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije. Mnogobrojni dužnosnici i dužnosnice iz SDP-a također su dali podršku Forumu mladih, a poseban motivacijski govor održao je predsjednik SDP-a Davor Bernardić, i sam bivši predsjednik Foruma mladih.

Na Konvenciji je izabrano novo rukovodstvo. Drugi mandat nastavila je predsjednica Biljana Gaća, uz potpredsjednike Hrvoja Novaka i Kristiana Čarapića. Izabran je i Glavni tajnik Luka Zrinski, predsjednik Foruma mladih SDP-a Varaždinske županije, te članice i članovi Predsjedništva i Nadzornog odbora, a među njima i član Foruma mladih SDP-a Varaždin Filip Težak. Osim izbornog karaktera, Konvencija je imala i više političkih poruka. Svi prisutni u dvorani fotografirali su sa znakom podrške i poziva na štrajk u ponedjeljak, koji organiziraju prosvjetne radnice i radnici.

Na Konvenciji je donesena i Rezolucija o nasilju nad mladima i prekarnom radu u kojoj Forum mladih SDP-a jasno detektira ključne višestruke oblike nasilja nad mladima, ali i drugim članicama i članovima društva, posebno onog koji vrši sustav. Mlade socijaldemokratkinje i socijaldemokrati su osim iznošenja problema, iznijeli i nekoliko prijedloga rješenja, koji su detaljnije izneseni u samoj Rezoluciji. Predsjednica Foruma mladih SDP-a poručila je da će Forum mladih više nego ikad stajat u obrani svih manjina, obespravljenih, eksploatiranih i osiromašenih građana i građanki, posebice mladih ljudi.

Na kraju konvencije podijeljene su i zahvalnice bivšim članicama i članovima Foruma mladih SDP-a za dugogodišnji doprinos radu Foruma mladih, a među nagrađenima našli su se i zamjenik načelnika općine Maruševec Mario Klapša i načelnik općine Petrijanec Željko Posavec.