Leverić (HNS) u Lepoglavi: "Nema nevažnih izbora, a oni za EU parlament su jako važni" Foto: HNS Varaždinske županije

Leverić (HNS) u Lepoglavi: "Nema nevažnih izbora, a oni za EU parlament su jako važni"

VV | 11.5.2019. u 08:15h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Koalicija dviju stranaka, HNS-a i HSU-a, održala je u petak u prostorima Kulturno turističko-informativnog centra, TKIC-a, središnji predizborni skup uoči nedjeljnih izbora za vijeća mjesnih odbora Grada Lepoglave.

Predsjednik Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije i kandidat za Europski parlament, Alen Leverić, zahvalio je članovima obiju stranaka, kandidatima, volonterima, simpatizerima što su dio svog slobodnog vremena i truda posvetili građanima Lepoglave, svojim susjedima i prijateljima kako bi im pojasnili što će nakon nedjeljne pobjede učiniti, svatko u svom mjesnom odboru.

– Nema nevažnih izbora. Svaki izbori utječu na nešto ili nekoga, na pojedinca ili zajednicu i zato onaj tko kaže da su izbori za vijeća mjesnih odbora nevažni ili pak svoju kampanju zasniva na niskim i neutemeljenim kritikama drugih ne želi dobro svojim sumještanima, susjedima, prijateljima. Ovi izbori, kao i oni 26. svibnja kada ćemo svi zajedno glasati za kandidate za EU parlament, jako su važni. Važno je tko vas zastupa u vašem mjesnom odboru, u gradu, u Hrvatskom saboru ili u Europskom parlamentu – zaključio je Leverić.

Iako se mnogi trude da ove izbore prikažu manje važnim, poruka sa skupa je da su svi izbori, na kojima građani poručuju na koji način traže da se zastupaju njihovi interesi i rješavaju problemi u njihovom kvartu, njihovom susjedstvu, ulici, izuzetno bitni.

hns_hsu_lepoglava_2.JPG

– Izbori za mjesne odbore jako su bitni i žalosno je ako to neki ne prepoznaju. Naši mjesni odbori spona su s izvršnom vlasti Grada Lepoglave i sa mnom osobno. Predstavnici mjesnih odbora najbolje znaju koji problemi tište mještane, koji su to ključni projekti koji bi poboljšali kvalitetu života u pojedini mjesnim odborima. Oni znaju što im treba, a mi smo tu da ih prvo saslušamo, osmislimo način kako realizirati projekt i onda na kraju to zajedno i učinimo – poručio je sa skupa HNS-ov gradonačelnik Marijan Škvarić te naglasio kako je suradnja do sada, između mjesnih odbora i njega kao gradonačelnika, bila jako uspješna i kako takvu suradnju očekuje i od ponedjeljka nadalje.

Dodao je da izbori za mjesne odbore ne smiju biti poligon pojedinim strankama da na bilo koji način zadovoljavaju, često nerealne, političke ambicije stranačkih šefova koji na nekoliko minuta dođu u Lepoglavu, ili pak pojedinaca koji žele zadovoljiti svoje ambicije, već u fokusu trebaju biti građani i njihova traženja.

Predsjednik Podružnice HNS-a grada Lepoglave, Milan Pavleković, istaknuo je kako je lista HNS-HSU jedina istaknula svoje kandidate u svih 11 mjesnih odbora na području Lepoglave, a prilikom isticanja kandidata pazilo se na zastupljenost ženske kvote.

– U konačnici koalicija HNS-HSU pred birače dovodi kandidate koji najbolje znaju probleme u svom mjesnom odboru, ali i rješenje tih problema – kazao je Pavleković.

Predsjednik lepoglavskog HSU-a  Ignac Lončar pozvao je sve članove, simpatizere kao i sve umirovljenike s područja Lepoglave da u nedjelju izađu na izbore i glasaju za koaliciju HNS-HSU.