Mario Lešina Foto: Nezavisna lista Ivana Čehoka

Lešina: Spreman se sučeliti i s bilo kojim protukandidatom, bilo gdje i kad, ako treba i u ponoć!

VV | 11.5.2021. u 12:40h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Nažalost, kako stvari sada stoje, teško da će se čuti i vidjeti sučeljavanje kandidata za varaždinskoga župana, barem prije prvog kruga. Od sedam kandidata spremnost i volju da svoje vizije javno sučeli s konkurentima pokazalo je tek dvoje. Jedan od njih je Mario Lešina, kandidat grupe birača za varaždinskoga župana.

- Kandidati bi tijekom sučeljavanja trebali pokazati kakvi su i koliko zapravo vrijede oni i njihovi programi, kakvi su im stavovi o relevantnim stvarima te odgovoriti na pitanja protukandidata i javnosti, a ne samo držati monologe. To ne bi trebalo biti teško za nekog tko računa na javnu funkciju, tim više što svi zapravo tražimo odgovore na iste izazove i probleme: boljitak građana i kako do njega doći - veli Lešina.
Debate su, kako naglašava, dobre i za povećanje broja birača koji izlaze na izbore.

-To je posebno važno kada imate malu izlaznost ili više kandidata koji slično kotiraju u javnosti, a mi imamo četvero kandidata koji stoje rame uz rame. Dakle, kad je razlika mala, kao što je sada. Razumio bih, naime, da netko ne želi se sučeliti ako istraživanja govore da ima iznad polovice glasova birača, ali to danas nema nitko u Varaždinskoj županiji - ukazuje Lešina te napominje da kod sučeljavanja dolazi do izražaja i nečija osobnost, koja također može utjecati na odabir birača.

Zašto nema interesa za sučeljavanje, navodi neke od mogućih razloga, budući da prave razloge znaju samo oni koji nisu skloni sučeljavanju.

- Neki zacijelo nemaju suvisli program i viziju rada, a ima i onih za koje je uopće pitanje što bi zapravo radili kada bi i bili izabrani za župana, uzme li se u obzir čime su se dosada bavili. Jednostavno, nemaju sposobnosti ni samopouzdanja. To su, za razliku od mene i mog tima, alibi kandidati koji se na žele uhvatiti u koštac s problemima, već izlaze zbog drugih razloga na izbore - ocjenjuje Lešina.

No, kako dodaje, ima i onih koji se ne žele sučeliti iz potpuno drugih razloga.

-Neki zacijelo misle da ne postoji nitko toliko pametan da bi im se mogao suprotstaviti, odnosno razumjeti njihove epohalne zamisli, ili da im se ne može naći nikakav kontraargument. Postavljaju se na način “Ja sam šef svemira i što ja imam ovcama objašnjavati ako ne shvataju da sam u misiji" - zaključio je Lešina.