Lepoglavski SDP sprema se za ovogodišnje europske i mjesne izbore

Napisao/la: Varaždinske vijesti -
Lepoglavski SDP sprema se za ovogodišnje europske i mjesne izbore Foto: SDP Lepoglava

Gradska organizacija SDP-a Lepoglava održala je u subotu 26. siječnja redovitu tematsko-izvještajnu konvenciju.

Radni dio izvještajne konvencije sastojao se od Izvješća o radu Gradske organizacije u 2018. godini, kao i planovima za 2019. godinu, a u drugom dijelu o predstojećim izborima za Europski parlament, ali u Lepoglavi i za mjesne odbore.

Izvješće o radu Gradske organizacije SDP-a Lepoglava podnio je njezin predsjednik Hrvoje Kovač.

- 2018. godina za nas je bila dosta radna, a sve dobro što smo ostvarili dogodilo se kroz značajan angažman naših gradskih vijećnika i naše aktivne uloge u obnašanju izvršne vlasti putem koje smo inicirali niz aktivnosti iz domene kreiranja novih javnih politika koji se tiču svih građana. Od najznačajnijih, izdvojio bih našu aktivnu ulogu u resoru obrazovanja i socijalne skrbi gdje nastojimo kroz jedan drugačiji pristup utjecati na poboljšanje kvalitete života naših najranjivijih građana, ali i omogućiti bolju poziciju za mlade u sustavu formalnog obrazovanja – kazao je Kovač.

Istaknuo je da lepoglavski SDP aktivnostima svojih Foruma aktivno doprinosi povećanju kvalitete društvenog života u Lepoglavi tematiziranjem onih važnih društvenih tema koje su kroz godinu bile aktualne, poput položaja radnika u današnjem društvu, odnosa prema starijim sugrađanima ili prepoznavanjem potencijala mladih kao savjesti svakog društva.

– Iako je političkoj stranci primarni cilj njezino političko djelovanje, ono nije uvijek orijentirano isključivo na vlastitu stranku i ideologiju već kroz svoj društveni rad na sve građane kojih se tiče određena društvena problematika. Iznimno je važno vidjeti kako su naši Forumi redovito održavali svoje male akcije u lokalnoj zajednici putem kojih smo svim građanima pružali kako informacije o određenoj temi tako i davali mogućnost da samoorganiziranjem učine naš kraj boljim. Naši su se članovi uključivali i u brojne druge manifestacije u Lepoglavi čime su ne samo promovirali ideju socijaldemokracije već i aktivno pridonesli stvaranju jednog zajedništva među građanima koje se ne gleda kroz prizmu politike – naglasio je Kovač u svom izvješću.

Dodao je da je jedna od važnijih značajki rada lepoglavskog SDP-a i stalan rad na kapacitiranju same organizacije, kao i njezinoj prepoznatljivosti u javnosti.

– Lepoglavski SDP jedan od svojih postulata razvoja organizacije bazira na transparentnosti i otvorenom dijalogu prema svim građanima. S tom smo premisom tijekom 2018. godine aktivno radili na približavanju stranke svim građanima putem povećane vidljivosti naše organizacije. Danas, godinu dana kasnije, SDP Lepoglava izrasta u jednu respektabilnu, stručnu i aktivnu organizaciju. Ponosan sam na sve članove koji su pridonijeli u stvaranju ovog novog SDP-a i koji su zaslužni za svako slovo iz našeg zajedničkog izvješća o radu – zaključio je svoje izlaganje Kovač prikazavši pritom kratak film o aktivnostima organizacije u 2018. godini.

Izvješće o radu poslužilo je kao sadržajna osnova za izdavanje trećeg broja „Forumaša“, glasila Gradske organizacije SDP-a Lepoglava u formi političkog magazina koji je izrađen i promoviran baš na ovoj konvenciji.

Napomenuo je da će 2019. godinu lepoglavski SDP-ovci provesti izrazito radno jer su pred njima brojni novi izazovi koje je spomenuo u predstavljanju Programa rada za 2019. godinu, naglasivši pritom aktivnosti vezane uz predstojeće izbore za Europski parlament te izbore za mjesne odbore.

– SDP će u predstojeću europsku izbornu utrku najvjerojatnije ići sam. Stranka očekuje tri mandata za Europski parlament, a za koja ćemo se svi zajedno morati izboriti. Za mjesne odbore situacija je još uvijek otvorena. SDP treba definirati i provoditi politiku stranke kroz Programe i kroz svakodnevnu brigu za građane i njihove potrebe, a naročito kroz socijalne programe i programe zapošljavanja. Moramo nastaviti aktivnosti stranke kroz rad naših gradskih vijećnika – putem pitanja, prijedloga i inicijativa te kontaktirati s građanima na terenu radi sagledavanja njihovih potreba i interesa te uvrštavanja istih u Programe u gradski Proračun i zalaganje za njihovu aktivnu provedbu. Nema više labavo – zaključio je Kovač.

Od ostalih aktivnosti, lepoglavski su SDP-ovci najavili da će u prvoj polovici godine aktivnosti prilagoditi spomenutim izborima, ali nastaviti s tribinama, okruglim stolovima i radom u zajednici.

sdp_lepoglava_konvencija_2.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.