Lepoglavski SDP sprema se za ovogodišnje europske i mjesne izbore Foto: SDP Lepoglava

Lepoglavski SDP sprema se za ovogodišnje europske i mjesne izbore

Varaždinske vijesti | 30.1.2019. u 10:52h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Gradska organizacija SDP-a Lepoglava održala je u subotu 26. siječnja redovitu tematsko-izvještajnu konvenciju.

Radni dio izvještajne konvencije sastojao se od Izvješća o radu Gradske organizacije u 2018. godini, kao i planovima za 2019. godinu, a u drugom dijelu o predstojećim izborima za Europski parlament, ali u Lepoglavi i za mjesne odbore.

Izvješće o radu Gradske organizacije SDP-a Lepoglava podnio je njezin predsjednik Hrvoje Kovač.

- 2018. godina za nas je bila dosta radna, a sve dobro što smo ostvarili dogodilo se kroz značajan angažman naših gradskih vijećnika i naše aktivne uloge u obnašanju izvršne vlasti putem koje smo inicirali niz aktivnosti iz domene kreiranja novih javnih politika koji se tiču svih građana. Od najznačajnijih, izdvojio bih našu aktivnu ulogu u resoru obrazovanja i socijalne skrbi gdje nastojimo kroz jedan drugačiji pristup utjecati na poboljšanje kvalitete života naših najranjivijih građana, ali i omogućiti bolju poziciju za mlade u sustavu formalnog obrazovanja – kazao je Kovač.

Istaknuo je da lepoglavski SDP aktivnostima svojih Foruma aktivno doprinosi povećanju kvalitete društvenog života u Lepoglavi tematiziranjem onih važnih društvenih tema koje su kroz godinu bile aktualne, poput položaja radnika u današnjem društvu, odnosa prema starijim sugrađanima ili prepoznavanjem potencijala mladih kao savjesti svakog društva.

– Iako je političkoj stranci primarni cilj njezino političko djelovanje, ono nije uvijek orijentirano isključivo na vlastitu stranku i ideologiju već kroz svoj društveni rad na sve građane kojih se tiče određena društvena problematika. Iznimno je važno vidjeti kako su naši Forumi redovito održavali svoje male akcije u lokalnoj zajednici putem kojih smo svim građanima pružali kako informacije o određenoj temi tako i davali mogućnost da samoorganiziranjem učine naš kraj boljim. Naši su se članovi uključivali i u brojne druge manifestacije u Lepoglavi čime su ne samo promovirali ideju socijaldemokracije već i aktivno pridonesli stvaranju jednog zajedništva među građanima koje se ne gleda kroz prizmu politike – naglasio je Kovač u svom izvješću.

Dodao je da je jedna od važnijih značajki rada lepoglavskog SDP-a i stalan rad na kapacitiranju same organizacije, kao i njezinoj prepoznatljivosti u javnosti.

– Lepoglavski SDP jedan od svojih postulata razvoja organizacije bazira na transparentnosti i otvorenom dijalogu prema svim građanima. S tom smo premisom tijekom 2018. godine aktivno radili na približavanju stranke svim građanima putem povećane vidljivosti naše organizacije. Danas, godinu dana kasnije, SDP Lepoglava izrasta u jednu respektabilnu, stručnu i aktivnu organizaciju. Ponosan sam na sve članove koji su pridonijeli u stvaranju ovog novog SDP-a i koji su zaslužni za svako slovo iz našeg zajedničkog izvješća o radu – zaključio je svoje izlaganje Kovač prikazavši pritom kratak film o aktivnostima organizacije u 2018. godini.

Izvješće o radu poslužilo je kao sadržajna osnova za izdavanje trećeg broja „Forumaša“, glasila Gradske organizacije SDP-a Lepoglava u formi političkog magazina koji je izrađen i promoviran baš na ovoj konvenciji.

Napomenuo je da će 2019. godinu lepoglavski SDP-ovci provesti izrazito radno jer su pred njima brojni novi izazovi koje je spomenuo u predstavljanju Programa rada za 2019. godinu, naglasivši pritom aktivnosti vezane uz predstojeće izbore za Europski parlament te izbore za mjesne odbore.

– SDP će u predstojeću europsku izbornu utrku najvjerojatnije ići sam. Stranka očekuje tri mandata za Europski parlament, a za koja ćemo se svi zajedno morati izboriti. Za mjesne odbore situacija je još uvijek otvorena. SDP treba definirati i provoditi politiku stranke kroz Programe i kroz svakodnevnu brigu za građane i njihove potrebe, a naročito kroz socijalne programe i programe zapošljavanja. Moramo nastaviti aktivnosti stranke kroz rad naših gradskih vijećnika – putem pitanja, prijedloga i inicijativa te kontaktirati s građanima na terenu radi sagledavanja njihovih potreba i interesa te uvrštavanja istih u Programe u gradski Proračun i zalaganje za njihovu aktivnu provedbu. Nema više labavo – zaključio je Kovač.

Od ostalih aktivnosti, lepoglavski su SDP-ovci najavili da će u prvoj polovici godine aktivnosti prilagoditi spomenutim izborima, ali nastaviti s tribinama, okruglim stolovima i radom u zajednici.

sdp_lepoglava_konvencija_2.jpg