Ladislav Ilčić izabran za člana predsjedništva europske stranke ECPM

VV | 24.5.2017. u 13:55h | Objavljeno u Aktualno

Ladislav Ilčić je na Općoj skupštini ECPM-a u Varšavi izabran za jednog od petero članova Predsjedništva te europske stranke. Europski kršćanski politički pokret (ECPM) je jedna od trinaest europskih stranaka priznatih od Europske komisije i Europskog parlamenta. ECPM se sastoji od 15 nacionalnih stranaka iz 14 europskih država, te 28 članica suradničkih organizacija.

ECPM je, poput Hrasta, mlada stranka i jedina je autentična kršćanska stranka u Europskom parlamentu. U prošlom je sazivu imala samo dva člana Europskog parlamenta, a u sadašnjem sazivu šest.

- Unatoč snažnom protukršćanskom okružju u Europskom parlamentu koje su stvorili socijalisti ali i tzv. demokršćani, nastanak i rast ECPM-a pokazuje ponovno oživljavanje kršćanske ideje u europskoj politici. Bez obzira na nezrelost i nestabilnost kršćanskog biračkog tijela u Hrvatskoj ali i nezrelost samih kršćanskih političara, ovaj trend oživljavanja kršćanske ideje i svakako će, na ovaj ili onaj način, doći i u Hrvatsku - rekli su iz Hrasta, navodeći kako vjeruju da će odabir Ladislava Ilčića u Predsjedništvo ECPM-a u tome svakako pomoći.