Laburisti podržali prosvjed i zatražili nove izbore

M.P./Varaždinske vijesti | 9.6.2016. u 08:49h | Objavljeno u Aktualno

Vezano uz današnji prosvjed za prijevoz srednjoškolaca, priopćenjem su se obratili i iz županijskih laburista.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Hrvatski laburisti – stranka rada ne slažu se s ocjenom da nas aktualna Vlada i njen dosadašnji (ne)rad drže u mjestu. Da je to točno, i da stojimo u mjestu, bilo bi dobro. Naime, ova Vlada vuče nas nazad i iz dana u dan nazadujemo na svim područjima od gospodarstva, obrazovanja, kulture, do vanjske politike.

Posljedice (ne)rada ove Vlade uskoro će na svojoj koži osjetiti brojni roditelji i srednjoškolci Varaždinske županije. Naime, zbog nesposobnosti, ali i manjka interesa za dobrobit građana, ova Vlada nije u stanju osigurati sredstva za sufinanciranje prijevoza srednjoškolaca. Riječ je o sredstvima koja su za mnoge učenika od egzistencijalnog pitanja jer bez njih mnogi, iz udaljenijih dijelova županije, jednostavno neće moći nastaviti školovanje nakon osnovne škole.

Ne znamo jesu li u Vladi svjesni da ovakvom odlukom odlučuju o sudbinama brojnih naših učenika ili ih samo nije briga.
Zbog toga županijska organizacija Hrvatskih laburista – stranke rada podržava prosvjed na varaždinskom Autobusnom kolodvoru.

To što ova Vlada nije osigurala sredstva za prijevoz srednjoškolaca samo je jedan od mnogi primjera njezine nesposobnosti. Podsjećamo na još uvijek neizglasan Zakon o duhanskim proizvodima zbog kojeg će uskoro naša zemlja morati plaćati "penale" Europskoj uniji novcem svih nas građana ove zemlje. Također, stoje svi projekti, natječaji, osigurana sredstva.

Radi naših srednjoškolaca, radi njihovih roditelja, radi svih naših vrijednih radnika, radi svih nas građana ove zemlje, jedini izlaz Hrvatski laburisti – stranka rada vidi u ostavci aktualne Vlade i novi izborima.