Kolarić: MOST će omogućiti da saborski zastupnici podebljaju svoje imovinske kartice

V.M./Varaždinske vijesti | 19.2.2016. u 10:05h | Objavljeno u Aktualno

Predsjednik Podružnice Hrvatskih laburista Varaždinske županije Božidar Kolarić reagirao je na najave MOST-a kako trenutno neće biti ukidanja povlastica saborskih zastupnika

Podsjetimo, MOST je sinoć na svojoj Facebook stranici objavio kako se njihovo predizborno obećanje o smanjenju plaća zastupnicima, još uvijek neće ostvariti zbog zastupnika HDZ-a i SDP-a koji su bili protiv tog prijedloga. Iz MOST-a su istaknuli kako će se zalagati da se taj zakon promijeni, ali za sljedeći saziv Sabora.

Predsjednik varaždinskih laburista Božidar Kolarić smatra da se radi o dogovorenom igrokazu MOST-a koji je još jednom pokazao kako su poduzeli sve da im ostanu privilegije. 

Priopćenje laburista prenosimo u cijelosti:

Izjave Mosta, da "nažalost" zbog toga što je Domoljubna koalicija spriječila da se po hitnom postupku u zakonsku proceduru stavi prijedlog o ukidanju povlastica saborskih zastupnika je uvreda za čitav hrvatski narod.

Pa jasno je i malom djetetu da je taj igrokaz dogovoren. Reforme može, ukidanja prava i povlastica svima ali ne njima. Onaj tko će sada imati obraza stati pred narod i govoriti da se mora stegnuti remen, a da je istovremeno napravio sve da mu ostanu kraljevske privilegije, taj obraza niti nema.

Jasna je i retorika Mosta kojom se izražava žaljenje što će se smanjenje privilegija saborskim zastupnicima moći provoditi tek od drugog saziva, jer vrlo dobro znaju da ih tada neće biti u politici.

Poštovani sugrađani, pogledajte kako su izgledali predizborni plakati Mosta. Plaća od 9999 kuna, a ostatak po učinku, ukidanja ostalih povlastica itd., zbog toga su i dobili toliko mandata. Sa snagom koju ima Most mogli su progurati što su htjeli i to rade. Uči će u džepove mnogima samo ne sebi i imati će drskosti optuživati druge da su im blokirali inicijative.

Ako pak doista misle sprovesti to što su govorili prije izbora nema stvarnih prepreka. Razliku plaće i sve beneficije protiv kojih se hinjeno bore mogu bez ikakvog problema uplaćivati potrebitima kojih u ovoj državi nažalost ima dosta.

Ostaje gorak okus prijevare u ustima i spoznaja da će poslije ovog mandata imovinske kartice saborskih zastupnika zahvaljujući Mostu izgledati još bolje.

Predsjednik Podružnice Hrvatskih laburista – Stranke rada Varaždinske županije 

Božidar Kolarić