Koalicija SDP-HDZ u Ludbregu?

| 12.3.2016. u 08:12h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ
Je li u Ludbregu moguća koalicija SDP-HDZ, zanimalo je Gorana Horvata, bivšeg člana HDZ-a, koji trenutno obnaša dužnost gradskog vijećnika kao HSP-ovac.
 
Pitanje je postavio tijekom aktualnog sata na sjednici Gradskog vijeća misleći vjerojatno na koaliciju u Mjesnom odboru Hrastovsko, gdje je na izborima pobijedio SDP s koalicijskim partnerima, da bi na kraju mjesto predsjednice zauzela članica HDZ-a.
 
- Ne mogu reći da u Ludbregu postoji velika koalicija SDP-a i HDZ-a - rekao je Bilić. Pritom je istaknuo kako vijećnici HDZ-a nisu podržali proračun, kao ni neke veće projekte. U mjesnim odborima, prema Bilićevim riječima, politika nije na prvom mjestu, koalicije u ludbreškim naseljima stvarale su se, kaže, za dobrobit građana.
 
Bilo je riječi i o komunalnim problemima, a vijećnike je zanimao problem klizišta na Sigečaku, te je Bilić rekao kako se problem rješava još od prošle godine. Također, aktualiziralo se i pitanje Frankopanske ulice, a Bilić je rekao kako će se radovi nastaviti tijekom travnja, a trebali bi trajati do kraja srpnja.
 
HSU-ovog vijećnika Tomu Filipa zanimalo je pak kakav je trenutno status Otoka mladosti. Podsjetimo, Grad Ludbreg tražio je od države povrat Otoka mladosti, ali zahtjev još uvijek nije riješen.
 
Gradonačelnik Bilić je rekao kako je taj predmet trenutno pred nadležnom državnom komisijom kojom predsjeda potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko.
 
- DUDI nije zahtjev mogao riješiti samostalno jer vrijednost Otoka mladosti premašuje njihove ovlasti - objasnio je Bilić.
 
Tijekom aktualnog sata osvrnuli su se i na Vladin proračun, posebice na rezove koji će rezultirati primjerice ukidanjem subvencioniranja prijevoza za srednjoškolce, kao i ukidanja financiranja JPP-a.
 
Prije prelaska na Dnevni red skinuta je 8. točka, prijedlog odluke o prijenosu osnivačkih prava nad Osnovnom školom Ludbreg.